NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Transhumanța locurilor de joacă

Municipiul Pașcani ar putea deveni subiect de documentare pentru Discovery. Celebra transhumanță a oilor de pe plaiurile mioritice și-a găsit o corespondență mult mai modernă în localitatea noastră. Dumitru Pantazi, în timpul liber, și nu numai, agricultor, proprietar de cirezi de vite și stâne de oi, s-a lăsat de aruncat bălegarul pe spațiile verzi, cum făcea în primăvara lui 2008, și s-a apucat de transhumanța … locurilor de joacă, că tot e vremea prielnică.

Am aflat cu surprindere că ceea ce criticam dur, în luna mai, în editorialul „Furatul căciulii: politică administrativă marca Dumitru Pantazi!” se înfăptuiește începând de astăzi: desființarea parcului de joacă dintre blocurile C4 și C5, zona deal. Idioțenia primarului m-a lăsat, încă de atunci, cu gura căscată: să distrugi un loc de joacă doar pentru că nu vrei să cumperi alte scrâncioabe și topogane, pentru a dota unul nou pe care îl amenajezi la blocul L1 (spatele Pieței din Deal). Era cumva rău pentru comunitate să avem ambele locuri de joacă?

  

Nu știu dacă undeva în România sau în Europa s-a mai întâlnit o astfel de aberație. În mod normal se militează pentru mișcare și sport pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. În Republica Pașcani totul este invers. Contează interesele de grup și șmenuirea banului public. Aprobăm 85.000 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă, dar luăm scrâncioabele și topoganele din dezafectarea altuia.

Unde se vor duce acei bani și pentru ce, nu știu dacă mă voi lămuri vreodată, însă un lucru este cert: actualul primar al municipiului a luat-o razna, dacă ia o astfel de decizie care afectează aproximativ o sută de copii și familiile acestora fără a le cere părerea printr-o consultare publică!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ApaVital un subiect închis pentru politicieni, dureros de actual însă pentru pășcăneni! Unde este rezerva de apă a municipiului?

Răzvan Grecu

Atenție! Mămăliga va exploda!

Răzvan Grecu

Pantazi precum COVIDUL: există, dar nu-l vede nimeni!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site