RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

,,Trăim împreună, să ne cunoaștem mai bine!’’- proiect intercultural între elevii pășcăneni și rușii-lipoveni din Brătești

Cultivarea respectului pentru tradiţiile şi obiceiurile diverselor comunități şi pregătirea elevilor în sensul egalităţii şanselor în educaţie, a dezvoltării personale şi a integrării în comunitate, au reprezentat obiectivul major al unui proiect intercultural care a avut loc astăzi la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu.

,,Trăim împreuna, să ne cunoaștem mai bine!’’ este un  proiect intercultural inițiat de elevii de la liceul Miron Costin împreună cu rușii- lipoveni de la Școala din Brătești. În  cadrul acestuia au desfășurat o serie activităţi comune care au  pus în valoare specificul naţional şi cultural al celor implicați. Pe scena Casei de Cultură au evoluat elevii celor două școli, îmbrăcați în portul specific fiecărei comunități, au cântat și au dansat.

„Trăim împreună, să ne cunoaștem mai bine” este un proiect intercultural aflat la a III-a ediție, între comunitatea de români și cea de ruși-lipoveni. Având în vedere că trăim împreună am considerat că elevii noștri trebuie să cunoască valorile, obiceiurile, tradițiile, portul, limba, religia și atunci colectivele fiind mixte am inițiat acest proiect cu liceul Tehnologic Stolniceni Prăjescu, reprezentat de structura Școlii Brătești”, a declarat profesor Cristina Sorohan, liceul Miron Costin Pașcani

Advertisements
  

 „ Copiii primesc foarte bine aceste spectacole, părinții îi ajută. Timp de o lună le-au făcut costume populare specific lipovenești, se bucură că sunt implicați în activități. Astăzi au venit în număr mare însoțiți de părinți. Comunitatea rușilor- lipoveni îi sprijină și au participat la multe concursuri județene”, a mai precizat profesor Liliana Albu, Școala Brătești.

Advertisements

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, Pașcani vizitează companiile și instituțiile locale

Redacția

VESTE excelentă pentru elevi. Ministerul Educației se pregătește să le deconteze naveta

Redacția

FSLI: Cadrele didactice ar trebui să scape de birocraţia sufocantă, până la începutul anului şcolar viitor

Redacția
Încarcă...