NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Bugetul pentru bursele elevilor performanţi sau în situaţii sociale dificile a fost mărit

Şcoala a început cu mărirea bugetului pentru bursele elevilor performanţi sau în situaţii sociale dificile, a ajuns la peste 1,6 miliarde de lei, iar premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că educaţia va rămâne pe lista de priorităţi a Guvernului şi că noile legi în domeniu vor readuce învăţământul românesc în top.

Despre schimbare le-a vorbit elevilor şi profesorilor de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Capitală şi preşedintele Klaus Iohannis. „Educaţia trebuie centrată pe profilul elevilor şi al studenţilor, pe interesele acestora şi pe potenţialul individual şi de aceea modul de organizare a evalurilor ar trebui regândit” – a spus preşedintele.

Klaus Iohannis: Evaluările sunt importante atât timp cât ele reflectă corect competenţele elevilor şi studenţilor, oferindu-le ocazia de a-şi îmbunătăţi performanţele. Şansa la o dezvoltare profesională adecvată trebuie oferită tuturor. Nu se mai justifică diferenţa de statut dintre ruta teoretică şi cea profesională, care descurajează deopotrivă elevi, părinţi şi profesori.

Advertisements

Iar Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat că investiţiile în infrastructura şcolară trebuie să continue, iar toţi copiii trebuie să aibă acces la un sistem de educaţie de calitate. Marcel Ciolacu a spus că PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educaţiei, pentru a corecta orice discriminări şi inechităţi. 

Advertisements
  

radio iasi

Advertisements
Advertisements

Related posts

Liceul Teoretic ”Miron Costin” în zi de sărbătoare

Răzvan Grecu

1.367 de locuri la admiterea la Universitatea de Medicină Iași. Mai mult de jumătate sunt fără taxă

Redacția

Elevii ar putea avea mai multe ore de sport, începând cu următorul an școlar, anunță ministrul Eduard Novak

Redacția
Încarcă...