NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Tragedia de la Colectiv: Trei pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit din cauza infecţiilor.


Declaraţii şocante făcute de medicii de la Spitalul de Arşi, unde au fost internaţi mulţi dintre cei răniţi în clubul Colectiv. Purtătorul de cuvânt al spitalului recunoaşte faptul că trei dintre victime au murit din cauza infecţiilor din spital, şi nu din cauze patologice. Rata de infecţie în Spitalul de Arsuri este de 10%, de trei ori mai mare faţă de media Uniunii Europene.

  

 

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost  internate la Spitalul de Arşi din Capitală au murit din cauza  infecţiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea.

ACTUALIZARE 14.15 Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arşi: „Am avut 27 de bolnavi internaţi în spital, din care au decedat 6, din care 3 au decedat aproape sigur din cauza infecţiilor. Infecţia spitalicească, este compatibilă, asemănătoare nu neapărat cu cele din ţările civilizate, dar în nişte limite acceptabile”.

Adrian Stănculea, şef ATI, Spitalul de Arşi: „Dacă în România exista un centru de arşi la nivel occidental, de exemplu, în care fiecare pacient mare ars era cu propriul său salon, cu propria asistentă, cu propriul management ş.a.m.d., probabil că rata de infecţie era ceva mai mică, dar asta nu înseamnă că în marile spitale şi centre de arşi din lume nu se întâmplă astfel de infecţii. Este o singură cadă pentru că nu există spaţii ca să punem 2 sau 7 sau 10 şi, în mod normal, un salon care ar conţine un singur pat de mare ars ar trebui să aibă cada proprie„.

Citește articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cele mai frumoase sate din România pe care trebuie să le vizitezi

Redacția

Fericirea nu te face mai sănătos! Descoperirea contradictorie a unui studiu realizat pe 1.000.000 de oameni.

Redacția

Povestea primului cimitir evreiesc din Ţările Române. Cea mai veche piatră funerară datează din primul an al domniei lui Ştefan cel Mare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site