NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Traficanți de persoane din Pașcani și Iași prinși și audiați. Aceștia au exploatat sexual minori în Italia

Tinere exploatate sexual în Italia de o grupare specializată în trafic de minori din Pașcani și Iași. Acesta a fost firul pe care poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi și procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi l-au urmat pentru a destructura gruparea infracțională.

 

La data de 12 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Iaşi şi Paşcani, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane.

  

Din cercetări a reieșit că 6 persoane (5 bărbați și o femeie) cu vârste cuprinse între 25 și 50 ani, ar fi constituit un grup infracţional organizat, pentru efectuarea de trafic de minori şi trafic de persoane.

 În fapt, membrii grupării,  în perioada 2011 – 2016, ar fi recrutat prin înşelăciune 30 de tinere, dintre care 6 minore, pe care le-ar fi cazat şi transportat în Roma – Italia,  unde   le-ar fi exploatat sexual  prin obligarea la practicarea prostituţiei la stradă. O parte dintre aceste tinere ar fi fost exploatate sexual şi în Iaşi.

 În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism de lux, 3.130 de euro, 400 de USD, 14 telefoane mobile, o tabletă, documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma administrării probatoriului, trei dintre persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, iar față de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

 

 

Advertisements

Related posts

Examenul pentru permis auto ar putea avea patru probe: teorie, poligon şi traseu ziua şi noapte

Redacția

Zeci de dosare penale pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19 şi răspândirea informaţiilor false

Redacția

Accident cu trei persoane rănite, la ieșirea din Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site