NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum a reușit un bărbat nevăzător din Oradea să obțină permisul de conducere? Fosta soție a dezvăluit frauda după divorț

cursuri-de-conducere-defensiva-si-de-prim-ajutor-atat-pentru-obtinerea-permisului-de-conducere-cat-si-pentru-cei-care-au-permisul-suspendat-–-proiect-de-lege

Un bărbat din Oradea cu grave probleme de vedere a reușit să își reînnoiască permisul de conducere. Frauda a ieșit la iveală în 2021, după ce fosta soție l-a denunțat atunci când au divorțat. În prezent, ambii foști soți au primit pedepse.

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru că au măsluit rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul cu probleme de vedere să-şi poată reînnoi permisul de conducere. Frauda a ieşit la iveală când cei doi au divorţat.

Magie: un bărbat nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere

Povestea s-a întâmplat în 2018, când bărbatul a primit o ofertă de angajare în calitate de șofer la o firmă de curierat în Elveţia. Din acest motiv, el a avut nevoie să-și reînnoiască permisul, dar suferea de probleme grave de vedere, având chiar și legitimație de nevăzător și dosar depus pentru a se pensiona din motive medicale.

Pentru a nu pierde oferta, fosta soție a inventat un plan. Ea a completat cu numele ei formularul, a obținut avizul favorabil în baza controalelor medicale, după care a șters numele ei și l-a trecut pe cel al soțului ei.

Advertisements
  

Frauda a ieșit la suprafață anul trecut, când, divorțați deja, fosta soție l-a denunțat pe fostul soț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Pentru a scăpa de pedeapsă, a pretins în fața anchetatorilor că bărbatul a fost cel care a forțat-o să își facă analiza oftalmologică și că tot el ar fi făcut falsurile în fișa de consultație depusă la dosarul înaintat Serviciului Permise.

Cercetările anchetatorilor au demonstrat că scrisul de pe document aparține femeii, și nu bărbatului.

„Fosta sa soție a venit cu propunerea că în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, le-a spus orădeanul anchetatorilor.

Ambii foști soți au fost trimiși în judecată

Femeia s-a ales cu acuzația de fals material în înscrisuri oficiale și inducerea în eroare a organelor judiciare, iar bărbatul a fost inculpat pentru uz de fals. Ambii orădeni și-au recunoscut faptele, în totalitate, scrie Antena3.

Orădeanca a primit 1 an de închisoare, iar fostul ei soţ s-a ales cu 3 luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Advertisements

De asemenea, instanța a anulat fișa medicală falsificată și orădeanul va rămâne fără permis de conducere. Hotărârea judecătorească nu este definitivă.procurorii o pot ataca cu un apel, iar verdictul final se va pronunța la Curtea de Apel Oradea.

B1tv

Advertisements
Advertisements

Related posts

Accident în panta de la Osoi din cauza ceții și a vitezei

Teona Gherasim

Cum sunt hărţuiţi şi bătuţi pădurarii de hoţii de lemne. „Dau 400-500 de mii de euro şi te bag în pământ şi îţi pun cruce“

Redacția

Carul înaintea boilor: La 20 cm de zidul lacului Peștișorul, ce trebuie demolat, se fac lucrări de fațadă.”Trebuie finalizat parcul în două luni de zile și tăiată panglica la acest proiect. Asta e …”!!!

Marius Parteni
Încarcă...