RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tineri din România care profită de perioada studenției ca să-și facă singuri mașini de curse cu care participă la competiții internaționale

​Echipe de studenți din întreaga lume proiectează, construiesc, testează și concurează în competiții cu mașini de curse de mici dimensiuni care ajung până la viteze de 120 de km/h sau chiar mai mult. În România sunt cinci astfel de echipe, la București, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara.

Competiție Formula StudentFoto: Arhiva foto a echipei UPT Racing Team

Andrei Borborean este Faculty Advisor la Universitatea Politehnică din Timișoara și coordonator al proiectului UPT Racing Team, o echipă formată în 2011, care concurează la competiții de Formula Student – un concept care a început în urmă cu peste 40 de ani în SUA și care mai apoi s-a răspândit în multe alte țări. Cele mai prestigioase astfel de competiții sunt cele din Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

  

În cadrul acestui tip de competiție, echipe de studenți din întreaga lume proiectează, construiesc, testează și concurează cu mașini de curse de mici dimensiuni, de tip formula. Mașinile sunt evaluate în funcție de o serie de criterii ce țin de design, costuri, siguranță, viteză, frâne, și așa mai departe.

Până în prezent UPT Racing Team a creat două mașini de formulă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Liga 2: CSA Steaua, pe primul loc după ce a învins pe Oțelul Galați

Redacția

Iohannis a decorat medici şi asistenţi medicali: Aţi reprezentat avanpostul în lupta cu virusul

Redacția

„Zestrea” UDMR după ieșirea de la guvernare. Ce oameni ai Uniunii au rămas pe funcții

Redacția
Încarcă...