NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Tichetul „Rabla“ – avans la creditul Prima Maşină

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, voucherul obţinut în urma casării unui autoturim vechi va putea fi folosit ca avans la cumpărarea unui automobil nou prin programul Prima Maşină. Cele 5 procente, cerute de orice bancă pentru acordarea unui împrumut , ar putea fi acoperite astfel.

 

„În ceea ce priveşte creşterea atractivităţii Programului, se propune cumularea beneficiilor oferite în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi cu cele din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, în sensul acceptării primei de casare acordate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din preţul de achiziţie prevăzut prin legislaţia aferentă Programului Prima Maşină”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că,  tot pentru a-i ajuta pe cei care vor să acceseze Prima Maşină, nivelul maximal al dobânzii aferente creditelor acordate în cadrul Programului  va fi stabilit în funţie de ROBOR la 6 luni, plus o marjă fixă din partea băncii de maximum 3% pe an. Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi prevede că persoanele fizice pot achiziţiona un singur autoturism nou al cărui preţ de achiziţie să nu depăşească suma de 50.000 de lei. Statul încurajează astfel cumpărarea de maşini situate în palierele joase de preţ sau maşinile puţin poluante, cu litraj mic şi consum redus de combustibil.

Cum se accesează Prima Maşină?

Pentru a putea cumpăra un autoturism în cadrul programului guvernamental prin credit garantat de stat, o persoană trebuie să aibă minim 18 ani la data solicitării şi să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie a autoturismului nou. Maşina trebuie să fie produsă în spaţiul intracomunitar sau provenită din import, să îndeplinească cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5 şi să fie achiziţionată de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor, la un preţ de maxim 50.000 de lei, la care se adaugă TVA, după caz. Garanţia statului va fi de maximum 50% din finanţarea acordată, iar beneficiarul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO.

sursa www.oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Firme din Pașcani ce intră în topurile naţionale pe domeniul lor de activitate

Redacția

Puteti schimba voucherele de vacanta primite de la stat in bani in baza unui vid legislativ

Redacția

Tehnologie de ultimă oră pentru automobile, dezvoltată de inginerii ieşeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site