NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Testarea obligatorie a medicilor împarte în două Coaliţia

Accelerarea campaniei de vaccinare a fost un subiect dezbătut marţi în şedinţa coaliţiei, mai ales după ce pragul asumat de Executiv pentru începutul lunii iunie, cinci milioane de vaccinaţi, nu a fost atins. Astfel, au fost propuse două ipoteze pentru a determina oamenii să se imunizeze. Una dintre propuneri vizează obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar care nu s-a vaccinat, teste care vor fi suportate din propriile buzunare, nu din banii publici. A doua măsură, dacă va fi pusă în aplicare, ar urma să restricţioneze accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale, cum ar fi mall-uri, teatre sau cinematografe.

USR-PLUS, sprijinite de această dată şi de UDMR, vor să impună testarea obligatorie a personalului medical care refuză vaccinarea. Kelemen Hunor, liderul UDMR, chiar a transmis că ar fi de acord cu unele măsuri mult mai dure. „Astăzi, nu discutăm despre vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie, însă nu este un scenariu care trebuie eliminat pentru că, dacă lucrurile se vor agrava, vor trebui luate măsuri”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei de marţi a Coaliţiei.

De cealaltă parte, PNL a anunţat că analizează propunerea, însă surse din interiorul partidului au declarat pentru „Adevărul” că liberalii se opun categoric unei asemenea măsuri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Verificări ale DGASPC în cazul fetiţei căzute de la balcon

Redacția

Căpitanul Ciprian Tătărușanu şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a României

Redacția

Birchall, către Stelian Ion: Dacă puneaţi mâna pe carte, aflaţi că furtul intelectual este pedepsit de lege

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site