NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Taxa de stâlp modifică tariful la energia electrică

 Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a majorat tariful mediu pentru energia electrică vândută de Nuclearelectrica pe baza de contracte reglementate cu 5,6%, la 154,07 lei/MWh, preţ care ia în calcul costurile generate de taxa pe stâlp.

 

Preţul pentru energia vândută de Nuclearelectrica pe timp de zi prin contracte reglementate a fost majorat la 176,85 lei/MWh, faţă de 167,36 lei/MWh în primul semestru din acest an, potrivit unui anunţ publicat luni de companie. Preţul pentru energia vândută pe timp de noapte a urcat la 108,5 lei/MWh, de la 102,68 lei/MWh anterior.

  

Noile tarife sunt valabile începând de la 1 iulie 2014. Astfel, preţul mediu ponderat pentru energia livrată de Nuclearelectrica pe baza contractelor reglementate începând de la 1 iulie va urca la 154,07 lei/MWh, faţă de 145,8 lei/MWh în prima jumătate a acestui an.

Potrivit companiei, ANRE a ţinut cont, la stabilirea noilor preţuri, de costurile generate de instituirea impozitului special pe construcţii, având la bază documentele aferente primei plăţi efectuate de Nuclearelectrica în luna mai. Nuclearelectrica estimează că, prin aplicarea noilor preţuri reglementate în semestrul al doilea din acest an va înregistra o creştere a veniturilor din vânzarea de energie electrică pe piaţa reglementată de aproximativ 15,8 milioane lei. Guvernul estimează că încasările din taxa pe stâlp vor totaliza 1,5 miliarde de lei.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Când se vor redeschide grădinițele de stat și particulare? Răspunsul ministrului Educației

Redacția

Țara care-și calcă oamenii în picioare (VIDEO)

Redacția

Un copil de 4 ani, luat de inundații, a fost găsit mort după 14 ore

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site