RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

„Țara de Sus”, asociație de dezvoltare pornită de CJ Botoșani, la care aderă Târgu Frumos și Pașcani

Orașul Târgu Frumos și Municipiul Pașcani alături de Consiliul Județean Botoșani și alte șase localități vor pune bazele Asociației de Dezvoltare Inter-comunitară – Dezvoltare sustenabilă și integrată în „Țara de Sus”. La baza acestei inițiative stau doi parlamentari.

 

  

Pe ordinea de zi a ședinței din această lună se află proiectul prin care Primăria Pașcani aderă la această asociație. „Scopul acestei asociații este acela de a promova proiectele din această zonă, prin facilitarea accesului la fonduri europene și naționale. Ideea a pornit de la un coleg senator, Lucian Trufin din Botoșani. Vorbim practic de un ITI- Investiții Teritoriale Integrate, prin care se dorește dezvoltarea zonei. Mai este o asemena asociație pe zona Delta Dunării”, ne-a declarat Vasile Toma, senator PSD. 

Totodată, va fi semnată o solicitare către Guvernul României prin care se dorește realizarea Strategiei de Dezvoltare Sustenabilă și Integrată pentru teritoriul situat din punct de vedere geografic în Câmpia Moldovei, iar din punct de vedere istoric în Țara de Sus.

Related posts

Consiliul Județean Iași este aproape de finalizarea licitațiilor din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”

Marius Parteni

Comercianții din Piața Vale plătesc pentru aberațiile unui raport de reevaluare supus aprobării de primarul Dumitru Pantazi!

Răzvan Grecu

Ce firmă ne va scăpa de nămeţii de pe drumurile judeţene?

Redacția
Încarcă...