NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Tânărul cu probleme psihice văzut mereu pe străzile din Pașcani a fost tuns și internat la Spitalul Socola. Apel umanitar pentru deratizarea și repararea casei acestuia!

Sunt printre noi. Îi întâlnim și îi evităm la tot pasul. Îi asociem cu mirosul urât, cu mizeria, cu lenea. Îi judecăm sau suntem indiferenți. Ne e frică să ne asumăm neputința celuilat, însă o pășcăneancă cu suflet mare, Iuliana Cosmescu,  a luat atitudine în cazul unui tânăr, cu probleme psihice, cunoscut de majoritatea cetățenilor că se plimbă pe străzile din oraș: murdar,neîngrijit,flămând, trăind în ”lumea lui”.

 Este vorba de Petrișor Ilie, în vârstă de 36 de ani. Tânărul locuiește împreună cu tatăl său Vasile într-o casă dărăpănată de pe strada Nicolae Iorga, nr.6, din zona deal, însă aceasta a devenit un depozit de gunoaie.  Amândoi suferă de schizofrenie, au avut mai multe internări la Spitalul Socola din Iași, însă de câte ori au revenit acasă și-au reluat viața pe străzile din municipiu, iar din această cauză nu au avut grijă de casa în care locuiesc, nici de gospodărie sau de igiena personală.

  

Iuliana Cosmescu a făcut mai multe demersuri la instituțiile statului, pentru a veni în ajutorul lui Petrișor, cât și pe pagina de facebook pe care o administrează: ”Donații Pașcani”, unde aseară a postat un mesaj, dar și poze.

”Mulțumesc celor din cadrul Asistenței sociale Pașcani,celor de la Ambulanță,Evidenței Populației și Poliției municipiului Pașcani. Împreună am reușit azi să-l internăm pe Petrișor la spital la Iași și să facem posibilă reintegrarea lui în sistem! Următorul pas e deratizarea și repararea casei! Aici am nevoie mare de voi!”, a precizat Iuliana.

Iuliana Cosmecu a fost invitată și în emisiunea ”În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea Tv, unde a menționat intenția că vrea să-l reintegreze pe tânăr în sistem și că are o bună colaborare cu Asistența Socială din cadrul Primăriei Pașcani.

 În urma demersurilor făcute, a reușit să-i facă o carte de identitate provizorie lui Petrișor, pentru a beneficia de serviciile medicale necesare la Spitalul Socola, unde este internat și va rămâne un timp. Acolo va ajunge și tatăl său Vasile, iar amândoi vor primi  tratament de specialitate. 

Iuliana Cosmecu face apel la toți cei care o pot ajuta pentru a veni în sprjinul celor doi, tată și fiu, să ajute pentru repararea și igienizarea casei. Din partea Primăriei Pașcani vor veni cei de la Gospodăria Comunală pentru a ridica gunoiul, însă are nevoie și de ajutor pentru a face curat în locuință. Pentru detalii puteți suna la nr ei de telefon: 0771.068.820.

 

Advertisements

Related posts

Am pornit pe drumul conacelor boiereşti şi castelelor din jude­ţul Iaşi

Redacția

Locuieşte într-un canton părăsit, după ce a fost dată afară din casa părinţilor

Ema Roman

Concert susținut de Nelu Vlad și formația Azur la Pașcani, în acest weekend

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site