NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tânără cu coronavirus, adusă la Iași după ce a fost plimbată fără protecție în Spitalul Botoșani

O tânără de 27 de ani din Botoșani a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte să fie depistată pozitiv cu noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost demarată.

Femeia a ajuns la unitatea de primiri urgențe pe 21 martie, cu ambulanța. De acolo a fost dusă la secția de boli infecțioase, iar apoi în secția medicală 2. În ziua următoare, ea a ajuns la terapie intensivă. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Medicii spitalului trag un semnal de alarmă și spun că nu au avut echipamentul de protecție necesar.

Tânăra ar fi fost prezentă la o înmormântare unde ar fi fost prezente mai multe persoane venite din străinătate. Potrivit medicilor, ea ar fi prezentate simptomele ale noului coronavirus.

  

Ancheta epidemiologică este în curs, însă este greu de stabilit cu câte persoane a intrat în contact, medicii și asistentele au mers acasă după ce au tratat-o, prin urmare ar putea fi o situație similară ca cea din Suceava, relatează Carmen Ciocan.

În cele din urmă, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Creștere de 30% a infectărilor cu coronavirus față de ziua anterioară. Numărul pacienților în stare gravă crește din nou

Redacția

Avantaje pentru cei vaccinați cu ambele doze. Fără carantină la contact direct, după 10 zile de la rapel

Redacția

Patru zile fără pacienți confirmați cu noul coronavirus la Spitalul Municipal Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...