RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tăieri ilegale de păduri: Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt în timp ce filma un documentar / Un inginer silvic a fost spitalizat / Ne-au strigat doar “vă omor, vă omor”, fără să zică nimic

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse, anunță Greenpeace pe pagina sa de Facebook.

Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta pe cei doi să identifice dovezile defrișărilor forestiere din Bucovina.

Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile.

  

”Eram împreună cu Radu Mocanu, care realizează acest documentar, și cu activistul de mediu Tibi Bosutar. Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea. Am oprit pe undeva pe Dealu Ursului, am auzit niște mașini în vale și credeam că vin spre noi propietarul și șeful de ocol silvic, să aibă un dialog cu noi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

editiadedimineata.ro: Pregătiri în Europa pentru iarna raționalizărilor. Sfaturi occidentale pentru măsuri ”ca pe vremea lui nea Nicu”

Redacția

Elveţia solicită unui responsabil rus din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică să se recuze din dosarele legate de Rusia și Ucraina pentru a „garanta independenţa şi credibilitatea” organizaţiei

Redacția

Ministrul britanic de externe: Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu şi acesta s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare. Adevărul este că Rusia vrea să dea ceasul înapoi

Redacția
Încarcă...