NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tăieri ilegale de păduri: Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt în timp ce filma un documentar / Un inginer silvic a fost spitalizat / Ne-au strigat doar “vă omor, vă omor”, fără să zică nimic

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse, anunță Greenpeace pe pagina sa de Facebook.

Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta pe cei doi să identifice dovezile defrișărilor forestiere din Bucovina.

Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile.

  

”Eram împreună cu Radu Mocanu, care realizează acest documentar, și cu activistul de mediu Tibi Bosutar. Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea. Am oprit pe undeva pe Dealu Ursului, am auzit niște mașini în vale și credeam că vin spre noi propietarul și șeful de ocol silvic, să aibă un dialog cu noi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Maia Sandu critică vehement procurorii anticorupție și dă de înțeles că vor urma demiteri pe bandă rulantă: „Procuratura este în concediu și la propriu, și la figurat!”

Redacția

Democrația, în pericol din cauza coronavirusului. Cum profită de pandemie liderii politici aspiranți la dictatură

Redacția

Două femei rănite în urma coliziunii între un TIR şi un autoturism

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site