NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de PresăEducație

Tabăra „Floare de colț”, adevărată bucurie a copilăriei (VIDEO)

Un grup de elevi cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, coordonați de către doamna Maria Osoianu, profesor de religie la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani, au participat în perioada 21-26 august 2022 la Tabăra „Floare de colț” Durău.

Activitățile dedicate copiilor au fost bine selectate și organizate, astfel încât să creeze un mediu atractiv și recreativ, oferindu-le acestora posibilitatea de a descoperi sensul creștin al vieții, importanța rugăciunii, bucuria comuniunii cu Dumnezeu și cu semenii. De asemenea, copiii au învățat să cultive virtuțile esențiale, precum: respectul, prietenia, solidaritatea, recunoștința, iubirea sinceră, iertarea și bunătatea.

Pe tot parcursul taberei, copiii au fost impresionați de tinerii animatori care au reușit să faciliteze activitățile cu profesionalism, dăruindu-le din timpul, atenția și pregătirea lor.

Între activitățile care le-au adus multă bucurie și care au rămas în sufletele copiilor amintim: drumeţiile la Cabana „Fântânele“ sau la Copacul Singuratic, unde au pornit la drum, pe calea naturii, cu rucsacul în spate, plini de energie și de voie bună;  „village bound“, prin intermediul căreia copiii au patrulat prin staţiunea Durău, căutând informaţii despre împrejurimile, istoricul, facilităţile şi valorile locului; orientarea turistică de noapte cu lanternele prin pădure, pentru indentificarea posturilor amplasate pe diferiţi copaci, de pe care trebuiau să culeagă diferite cuvinte, pentru a alcătui ulterior un anumit mesaj; jocurile din Parcul de Escaladă, create între platformele copacilor, la înălțimi diferite, dispuse în trasee de dificultăți progresive, tirolienele având un loc aparte în preferințele copiilor; plimbarea cu caiacul, pe Lacul Bicaz, unde adierea lină a vântului, aerul proaspăt, lumina soarelui și peisajul minunat au făcut din această experiență o amintire de neuitat; focul de tabără – evenimentul care a marcat ultima seara petrecuta în tabără, care a reunit prieteni, colegi, animatori, profesori, părinți într-o atmosferă de cântece și jocuri preferate, pe fundalul lemnului de brad.

Advertisements
Advertisements
  

Mai mult decât atât, rugăciunile zilnice de dimineaţă şi de seară, precum şi participarea la Sfânta Liturghie, împărtăşirea cu Sfintele Taine şi binecuvântarea meselor i-a familiarizat pe copii cu viața creștină, ajutându-i să primească o parte din lumina, pacea și bucuria vieții veșnice.

Dacă ar fi să rezumăm această săptămână într-un singur cuvânt, acela ar fi: „bucurie”;  bucuria de a ne ruga împreună, de a urca pe munte, de a ne juca, de a discuta, de a învăța unii de la alții, astfel încât totul a fost frumos și am trăit adevărata bucurie a copilăriei. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mihaela Țura este de acum inspector școlar general adjunct în cadrul I.S.J. Iași

Redacția

S-a încheiat bacalaureatul. Emoții mari timp de câteva zile până la aflarea rezultatelor

Redacția

Şezătoarea de la sat s-a mutat la ,,Nicolae Iorga’’

Răzvan Grecu
Încarcă...