NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Gheorghe Nichita, fost primar al Iaşului, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul ”Amanta”

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă, după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-ar fi spionat amanta cu ajutorul poliţiştilor locali.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, marţi, condamnarea fostului edil la cinci ani de închisoare în dosarul spionării fostei sale amante cu ajutorul Poliţiei Locale, sentinţa fiind definitivă. Tribunalul Iaşi a decis iniţial condamnarea fostului edil la cinci ani şi două luni de închisoare.

Nichita urmează să fie încarcerat pentru a doua oară, după ce în toamna anului trecut fusese eliberat condiţionat, în urma unei condamnări într-un alt dosar pentru luare de mită.

Tot marţi, magistraţii ieşeni au decis condamnarea la patru ani de închisoare în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Liviu Hliboceanu.

Advertisements
  

Nichita şi Hliboceanu urmează să fie încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea.

În operaţiunile de filare erau utilizate maşinile Poliţiei Locale, iar la acestea participa de regulă şi fostul şef al Poliţiei Locale din Iaşi Liviu Hliboceanu.

n cadrul activităţilor operative desfăşurate astăzi, 30 august 2022, polițiștii vasluieni au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea.

„Marți, 30 august 2022, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în municipiul Vaslui.

Pe numele acestuia, Tribunalul Iași a emis astăzi, 30 august 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe o perioadă de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ”instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”.

Advertisements

Persoana sus-menționată a fost depistată, de polițiști, în municipiul Vaslui, fiind preluată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și condusă la Penitenciarul Vaslui, în vederea executării pedepsei dispuse de către instanța judecătorească.” au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

sursa telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Regele străzilor din Iași. Povestea senzațională a lui Dumitru Tăutu, cel mai experimentat vatman de la CTP Iași

Redacția

Unu din zece români infectaţi cu HIV este din județul Iași!

Redacția

Viitor medic din Iași, face bani de facultate din cântat pe stradă! Ștefan Nechita primește ajutor de la trecători, care cred că e cerșetor. Studentul: „Am preferat să am banii mei”

Redacția
Încarcă...