NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O sută de copii şi tineri la „tabăra din pridvorul satului” Brăteşti

O sută de copii şi tineri au participat ieri şi astăzi la o tabără inedită organizată în localitatea Brăteşti. Tabăra din pridvorul satului a luat naştere la iniţiativa preotului paroh Ciprin Tudor Hapliuc, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, în urmă cu un an. Atunci a fost prima ediţie, iar anul acesta a avut şi mai multă susţinere.

 

 

  

Participanţii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 17 ani, sunt din satele Brăteşti, Cozmeşti şi Stolniceni Prăjescu, iar majoritatea dintre ei sunt deja de-ai casei. Au devenit o familie, împreună cu cei 20 de voluntari şi moderatori din ATOR Paşcani şi Târgu Frumos, care se ocupă de buna organizare a taberei.

Aşa cum declară preotul sub a căror aripă stau toţi cei 100 de suflete dornice de cunoaştere, scopul taberei este de a familiariza copiii şi tinerii cu spaţiul bisericesc, într-un mod plăcut şi atractiv. Atelierele organizate ating atât componenta spiritualitate, cât şi pe cea de joc şi joacă.

„Urmărim şi dezvoltarea capacităţilor de integrare într-un  colectiv, dezvoltarea relaţionării şi cooperării între tineri, precum şi crearea unor prietenii durabile între participanţi, mai ales că sunt tineri înscrişi din toate satele comunei”, a precizat preot paroh Ciprian Tudor Hapliuc.

Voluntarii sunt cei care au lucrat împreună la organizarea tuturor activităţilor, şi care se asigură că toată lumea se simte bine şi este mulţumită de tot ce se întâmplă în tabără. Ei pun suflet în fiecare idee de concurs pe care vor s-o fructifice, şi se bucură când văd fericirea pe chipurile celor mici.

De departe, cei mai câştigaţi din această poveste frumoasă de vară sunt participanţii. Am făcut astăzi cunoştiinţă cu cei mai mici dintre ei, care ne-au spus că şi-au făcut prieteni încă de anul trecut când au luat parte la prima ediţie a taberei. 

Tabăra din pridvorul satului se încheie la sfârşitul acestei zile, cu părere de rău atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. A fost organizată  cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Stolniceni Prăjescu, în parteneriat cu Şcoala din localitate. 

Advertisements

Related posts

Boboteaza sau Botezul Domnului – tradiții și superstiții

Redacția

Expoziție cu jucării, din diferite perioade de timp, din anii 1930 până la începutul anilor 1990, din întreaga lume, la Palatul Culturii din Iași

Redacția

Curtea Liceului Miron Costin deszăpezită de mămici

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site