NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Tabără de artterapie la Măgura Ocnei pentru elevii școlii Gimnaziale Pașcani

În perioada 18-24 iunie 2018 se va desfășura la Manastirea Magura Ocnei- Târgu Ocna tabăra de art-terapie „Artiștii speciali”, pentru copiii cu CES de la Școala Gimnazială Specială Pașcani.

 

  

 Vor participa un număr de 30 elevi cu CES, 4 voluntari și 8 profesori ce se vor organiza pe trei ateliere de lucru:

– modelarea lutului și olărit;

– pictură pe șevalet;

 – fotografie.

       Prin proiect ne propunem să contribuim la recuperarea şi dezvoltarea personală, la stimularea exprimării creative, prin artă, a copiilor cu deficienţe severe şi asociate de la Şcoala Gimnazială Specială Paşcani prin includerea acestora în programe de artterapie.

 Prin implicarea tinerilor voluntari  urmărim sa promovăm principiile acceptării, toleranţei, combaterea discriminării persoanelor cu dizabilităţi. Primăria Municipiului Pașcani a alocat suma de 10000 lei Asociației „Go Care Romania”, care  implementează programul în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Pe perioada taberei elevii și părinții acestora vor putea vizita Școala Gimnazială nr.2 Târgu Ocna și  diferite obiective turistice din zona Târgu Ocna – Slănic Moldova, mergând pe urmele eroilor căzuți la datorie în primul război mondial.

 La finalul taberei vor fi realizate 3 expoziții cu lucrările elevilor la mănăstirea Măgura Ocnei, la Primăria Municipiului Pașcani și la Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Advertisements

Related posts

Școala Gimnazială Cozmești a primit titlul simbolic “ Școala spiritualității’

Redacția

FSLI: Cadrele didactice ar trebui să scape de birocraţia sufocantă, până la începutul anului şcolar viitor

Redacția

Activități desfășurate la Colegiul „Mihail Sadoveanu” de zilele școlii (Foto-Video)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site