NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Subvenții mai mari pentru partide, condiționate de alegerea femeilor în Parlament

Senatul a adoptat tacit proiectul care propune creșterea subvențiilor pentru partidele politice în funcție de numărul de mandate ale femeilor și tinerilor în Parlamentul și la nivel local.

Alina Gorghiu şi Iuliana Scantei colaj articol FOTO Mediafax si Inquam Photos

Alina Gorghiu și Iuliana Scântei, inițiatoarele proiectului FOTO Colaj

Proiectul de lege, inițiat de liberalele Iuliana Scântei, actual judecător CCR, și Alina Gorghiu, propune legarea finanțării partidelor de numărul de femei și de tineri aleși pentru Parlament și la nivel local. 

  

„Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii-femei. Pentru partidele politice care promovează tineri pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii tineri”, prevede iniţiativa legislativă.

Advertisements

Cum se împart banii

Astfel, formula tradiţională de împărţire a banilor nu va mai fi 75% din bani acordaţi în funcţie de numărul de mandate în Parlament și 25% din bani acordaţi în funcţie de rezultatele la locale. 

Advertisements

În plus, proiectul de lege stabileşte şi destinaţia clară a banilor proveniţi de la bugetul de stat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Marea Nordului va deveni ”centrala energetică verde a Europei” în 2050

Redacția

Premierul spaniol Pedro Sanchez: Pachetul de sancţiuni va continua să crească / Putin încearcă să slăbească UE, pentru că o vede ca pe o ameninţare, un proiect geopolitic fundamentat pe valori opuse

Redacția

Ministerul Educației anunță că menține tezele. Cîmpeanu: Dacă am face petiție pentru eliminarea impozitelor și amenzilor, s-ar putea să strângă aproape 20 milioane de semnături. Ar însemna că trebuie eliminate?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site