RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SUA insistă pentru o anchetă ”RAPIDĂ” a Israelului în cazul atacului asupra angajaților umanitari /Casa Albă cere evitarea intervenției în Rafah

Administrația Joe Biden a insistat, miercuri seară, că Israelul trebuie să efectueze o investigație ”rapidă” și ”completă” pentru aflarea responsabilității în cazul atacului aerian soldat cu uciderea a șapte angajați umanitari în Fâșia Gaza, reiterând apelul de evitare a unei ofensive militare în orașul Rafah.

”L-ați auzit pe președinte aseară, pe colegul meu din cadrul Consiliului pentru Securitate Națională, ieri și azi, cred că declarația președintelui a fost foarte puternică și foarte directă. Vrea o investigație rapidă, o investigație completă, care să genereze răspundere și vrea să se asigure că vor fi făcute publice concluziile. Guvernul israelian trebuie să efectueze investigația, dar noi vrem să ne asigurăm că va fi rapidă, completă, că va fi făcută publică și trebuie să aflăm cu exactitate tot ce s-a întâmplat. Vrem să vedem o investigație completă, vrem să conducă la tragerea la răspundere, vrem să fie rapidă și să ne asigurăm că este publică. Guvernul israelian, premierul Netanyahu au spus că vor face aceste lucruri, vom lăsa procedurile să se desfășoare”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, într-o conferință de presă.

Oficialul american a precizat că o delegație israeliană este așteptată săptămâna viitoare în Statele Unite pentru discuții despre ”modalități alternative” de intervenție în orașul Rafah.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Anunț neașteptat în Filipine. Controversatul președinte Rodrigo Duterte a anunțat că se retrage din politică

Redacția

VIDEO | Anonymous, nou mesaj către ruşi: „Poporul Rusiei să se ridice împotriva lui Putin şi să-l înlăture de la putere”

Redacția

VIDEO| O tânără afgană a fost ucisă de fraţii săi pentru că trăia „o viață occidentală” în Germania. Cei doi i-au tăiat gâtul și transportat cadavrul cu trenul, sute de kilometri

Redacția
Încarcă...