NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Studenții și elevii scapă de cozile de la ghișeele din gări. După trei ani, s-a rezolvat problema cumpărării biletelor gratuite

Studenții și elevii au scăpat de cozile de la ghișeele din gări. Ei vor putea să-și cumpere biletele de tren, cu titlu gratuit, online și prin automate de vânzare. Guvernul a aprobat implementarea acestei proceduri, în contextul pandemiei de coronavirus. Studenții așteptau măsura de aproape trei ani. 

Ministerul Transportului, CFR Călători și trei organizații studențești au făcut toate demersurile necesare pentru ca guvernul să aprobe modificarea și completarea normelor în ceea ce privește transportul elevilor.

După ce procedura va fi implementată, studenții vor putea să își creeze profilul de utilizator fie online, fie la casa de bilete. De această facilitate vor putea beneficia și elevii, numai că ei își pot face profilul de utilizator doar la casele de bilete.

Confirmarea, respectiv verificarea si validarea datelor care atesă calitatea de elev sau student si dreptul de gratuitate la transport se va efectua o singură dată, pentru fiecare an școlar, respectiv universitar.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România așteaptă detalii clare despre modalitatea prin care se va putea circula de acum înainte. Până la data de 31 octombrie încă poate fi folosită vechea procedură, pentru a obține gratuitatea la transport.

digi24

Advertisements

Related posts

Activitatea ANAF, în plin avânt: Va angaja încă 1.000 de oameni

Redacția

150 de locuri de muncă sunt vacante în Pașcani, iar ponderea șomerilor este de 1,66 %

Teona Gherasim

Doina Cepalis, CEO, Te-Rox: „Cred că un lider există în primul rând prin valorile lui şi prin ce poate construi în echipă”

Redacția
Încarcă...