NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stația de epurare a trecut astăzi sub administrarea ApaVItal. Află ce condiții vor fi pentru a avea contracte individuale!

Începând de astăzi, ApaVital va opera și serviciul de epurare din municipiul nostru. Stația de epurare a fost transmisă astăzi spre administrarea operatorului ieșean, acesta urmând să preia în cursul săptămânii viitoare și angajații de la Prest Serv Apa.

La eveniment au participa Paul Benesch, de la ARSACIS, Aristotel Katzighera și Elena Guzgă,  de la PSA, Tiberiu Topliceanu, din partea ApaVital, Vasile Axinte – viceprimarul Pașcaniului, Angelica Lăbonțu, Sandu Apetrei și Paul Apostol.

„Practic astăzi se încheie procesul început anul trecut în luna mai, prin care municipiul Pașcani a intrat în Arsacis și a delegat serviciul către ApaVital. Astăzi se predă și activitatea de epurare, iar în felul acesta municipiul Pașcani devine, în mod oficial, eligibil pentru investițiile pe infrastructură mare, din fondurile europene și putem spune că procesul de delegare a servicului către ApaVital s-a încheiat. Vor mai fi o serie de detalii de rezolvat, predarea efectivă a bunurilor nu se poate face într-o singură zi, iar preluarea personalului de execuție, cel care deservește activitate de epurare, se va face în cursul acestei săptămâni. ApaVital va continua investițiile începute anul trecut, înlocuirea conductelor cu grad mare de uzură, extinderile rețelei de apă spre Blăgești și în cartierele din municipiu care nu au în momentul de față, rețele de apă. Situația intră în normalitate începând de astăzi” a explicat procedura de predare primire Paul Benesch.

Reprezentantul ARSACIS a promis că investițiile ce vor fi efectuate din bugetul ApaVital nu se vor suprapune cu cele din fonduri europene, astfel că cele 13 milioane de euro vor fi direcționate către extinderi de rețele și de magistrale.

„ ApaVital va face ce n-a putut să facă PSA-ul, adică va înlocui rețelele cu grad mare de uzură și va face extinederi de apă în cartierele unde nu este distribuție de apă. Din bani europeni se vor face, în special, extinderi de canalizări, magistrale, acolo unde este nevoie. În niciun caz nu se vor suprapune peste fondurile europene” a transmis Benesch.

Acesta a clarificat și problema contractării individuale în condominii, a serviciului de apă-canal prestat de către ApaVital. În conformitate cu ultimele modificări ale legii 241/2006, operatorul ieșean va încheia contracte individuale cu cetățenii de la bloc, doar dacă aceștia își vor monta apometre cu transmisie radio, sau le vor duce pe cele din apartament pe casa scării.

„Ca si până acum, s-au încheiat contracte individuale acolo unde s-au îndeplinit condițiile prevăzute de lege. Nu este o opreliște să nu se încheie contracte. Acolo unde sunt prevăzute condițiile prevăzute de lege, s-au încheiat contracte și se vor încheia în continuare. Totul ține de puterea de cumpărare a fiecăruia. Dacă sunt bani și locatarii doresc apometre cu transmiterea datelor prin radio, își pot instala. Cu cât e mai multă tehnică și electronică, cu atât e mai complicat. Apometrele pe casa scării ar fi cele mai bune și ar rezolva problema„ a concis Paul Benesch.

Menționăm că Ioan Toma, directorul general al ApaVital, a lipsit de la acest eveniment deoarece a participat la o recepție la lucrările de reabilitare astațiilor de epurare de la Târgu Frumos și Podul Iloaiei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Fiica unui pășcănean pe prima pagină a ziarului ”Adevărul Financiar”

Răzvan Grecu

West Moldavia a câștigat procesul cu municipalitatea! Judecătorii au anulat evacuarea terenului din fața Gării!

Răzvan Grecu

Rampele de pe scările mici, destinate persoanelor cu handicap, blocate după montarea băncilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site