NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieEveniment

Start de an școlar! Bucurie maximă în rândul elevior și cadrelor didactice! (Foto)

Început de an școlar 2022-2023 plin de emoții la nivelul municipiului, pentru  cei care au pășit pentru prima dată spre băncile unităților de învățământ, dar și pentru cei care s-au reîntors la cursuri. Față de alți ani festivitățile nu au fost plictisitoare, ci pline de încredere și perspective de viitor.

Cu mic cu mare, părinți și copii, au fost astăzi prinși în forfota activităților prilejuite de deschiderea anului școlar. De departe cel mai așteptat moment a fost cel legat de revenirea în sălile de clasă a elevilor Școlii „Iordache Cantacuzino”, după perioada petrecută la Școala „Ion Creangă” de pe strada Dragoș Vodă. Festivitatea de deschidere a fost organizată în piațeta Primăriei, de unde, după discursuri, au fost dirijate grupuri de copii, către locația modernizată. Eugenia Nour, directorul Școlii „Iordache Cantacuzino”, a ținut să mulțumească tuturor autorităților implicate în modernizarea unității de învățământ, dar și primarului Marius Pintilie. Edilul local le-a precizat că actuala administrație a mai accesat suplimentar un proiect european pentru construcția unei grădinițe, modenizarea terenului de sport și a sălii din cadrul unității de învățământ.

Un moment important s-a consumat și la nivelul Liceului Economic “Nicolae Iorga” acolo unde au fost realizate investiții  importante.

Advertisements

La Colegiul Tehnic CF „Unirea” anul educaţional început este unul plin de aşteptări. Conducerea unităţii de învăţământ a transmis elevilor să fie responsabili și ascultători. Tot aici, un mesaj de apreciere și susținere a venit din partea deputatului Sorin Năcuță.

Advertisements
  

În toate unitățile de învățământ au fost susținute slujbe de pomenire, oficiate de preoți, în frunte cu preotul protopop Gheorghe Muraru.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cutremul care s-a resimțit și în Pașcani, a fost surprins pe o cameră de supraveghere din municipiu (VIDEO)

Marius Parteni

Exerciții prea dificile la clasa pregătitoare. Avertismentul psihologilor

Redacția

Centrul de Studii “Ștefan cel Mare” și-a desemnat cei mai frumoși boboci (VIDEO)

Irina Gherasim
Încarcă...