NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Stare de urgență în Letonia, timp de trei luni, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant/ Vaccinarea populației, printre cele mai scăzute niveluri din UE/ Angajații la stat vor fi imunizați obligatoriu până la 15 noiembrie

Letonia a declarat luni stare de urgenţă sanitară la nivel naţional pentru o perioadă de trei luni din cauza nivelurilor record de infectări cu COVID-19, în timp ce vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus rămâne la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Numărul contaminărilor zilnice este în prezent de peste o mie în această ţară baltică, cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrând o rată de răspândire a coronavirusului mai mare decât cea constatată la începutul anului.

Conform noilor reguli, masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise publicului, iar orice angajat din sectorul de stat va trebui să fie vaccinat până pe 15 noiembrie.

Persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea intra în supermarketuri şi numai magazinele considerate esenţiale vor fi deschise în weekend.

  

Toţi cetăţenii letoni sunt încurajaţi să lucreze în regim de telemuncă, dacă acest lucru este posibil.

„Vă rog să evitaţi adunările, să nu faceţi vizite şi să reduceţi contactele”, a scris premierul Krisjanis Karins pe Twitter.

Spitalele din Letonia sunt deja copleşite de numărul mare de pacienţi cu COVID.

„Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi cu di

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

“Ziua Z”, partea a doua. Sute de interlopi audiați, 98 reținuți după acțiunea în care au fost implicați aproape toți procurorii DIICOT

Redacția

Dacian Cioloş îi invită, marţi, pe liderii PNL, UDMR şi Haugen ai minorităţilor naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern

Redacția

Tenis: Cele mai mari surprize din istoria recenta a turneelor de Grand Slam

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site