RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Stadiile cancerului și șansele de supraviețuire – ce înseamnă fiecare și când este recomandată chimioterapia

Simplu spus, stadiile cancerului se referă la cât de extins este un cancer, la dimenisunea tumorii inițiale și dacă boala s-a răspândit sau nu la alte organe. Cancerul este caracterizat prin creșterea rapidă și necontrolată a unor celule displazice. Aceste celule cresc și se înmulțesc necontrolat într-o anumită zonă din corp, formând o tumoare. Pe măsură ce tumoarea se dezvoltă, celulele canceroase se pot răspândi și în alte zone ale corpului.

CancerFoto: © Noipornpan | Dreamstime.com

De ce este necesară stadializarea

  

Există mai multe sisteme de stadializare a cancerului pe care medicii le folosesc pentru a măsura, descrie și trata o mare varietate de tumori maligne.

Potrivit National Cancer Institute, cunoașterea stadiului de cancer ajută medicul să înțeleagă cât de gravă este situația și care sunt șansele de supraviețuire, să întocmească un plan de tratament adecvat și să identifice eventuale studii clinice care ar putea reprezenta opțiuni de tratament.

Experții Societății Americane de Cancer au detaliat importanța stadializării cancerului în stabilirea tratamentului. Astfel, un cancer în stadiu incipient, răspunde mai bine la radioterapie sau la intervenții chirurgicale, în timp ce unul în fază avansată, poate răspunde mai bine la chimioterapie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SBU spune că va comenta dezvăluirile privind asasinate comise în interiorul Rusiei „după obținerea victoriei”

Redacția

Lemnul tăiat din pădure, transportat doar ziua

Redacția

Cod portocaliu de furtună în judeţele Timiş şi Arad / ISU Timiş a emis mesaj RO-Alert

Redacția
Încarcă...