RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un tribunal din Moscova a dispus arestarea în contumacie a șefului serviciului secret ucrainean SBU

Tribunalul Basmanîi din Moscova a dispus arestarea în contumacie a șefului serviciului secret ucrainean SBU, Vasili Maliuk, într-un caz de terorism, a anunțat agenția rusă de presă RIA Novosti, citată de BBC.

Într-un comentariu pentru serviciul ucrainean al BBC, Maliuk a declarat că decizia instanței ruse „nu merită nicio atenție”.

Maliuk este acuzat în temeiul articolului privind un atac terorist (partea 3 a articolului 205 din Codul penal al Federației Ruse). „Vorbim, conform datelor preliminare, despre organizarea unei explozii de camion pe podul Crimeii în 2022”, a precizat cotidianul Kommersant.

Agenția TASS a relatat că tribunalul din Basmanîi l-a arestat în contumacie și pe cetățeanul georgian Alexander Inasaridze, acuzat de comiterea unei explozii pe Podul Crimeii.

  

Cu o zi înainte, Maliuk a refuzat să recunoască implicarea SBU în crimele și atentatele la viața unor personalități rusești care au susținut activ războiul din Ucraina.

La televiziunea ucraineană, un jurnalist l-a întrebat pe Maliuk dacă serviciul său a fost implicat în lichidarea unor „personaje precum [Ilia] Kiva, [Oleg] Țarev, [Vladlen] Tatarski” (fostul politician ucrainean Țarev a supraviețuit tentativei de asasinat).

„Întrebarea a fost pusă la ad

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cei care au avut bani la CEC pentru Dacia îi pot recupera

Redacția

Ce vârste au principalii suspecți care l-ar fi jefuit pe Charlie Ottley și despre care jurnalistul britanic a spus că erau bine antrenați

Redacția

Coaliţia face paşi spre plafonarea preţurilor la carburant. La ce sumă ar putea ajunge litrul de motorină şi cel de benzină

Redacția
Încarcă...