RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani recuperează aproape 2 milioane lei de la Ministerul Sănătății. Contractul a fost semnat

Spitalele care au făcut investiții în unitățile de primire urgențe recuperează sumele cheltuite pe echipamente, aparatură medicală, lucrări de reabilitare, extindere sau modernizare. Contractul de finanțare aferent proiectului “Imbunătățirea accesului populației din județul Iași la servicii medicale de urgență” a fost deja semnat de Ministerul Sănătății.

 

  

 

Valoarea totală este de 33 082 670,61 lei, adică 7 101 723,90 Euro.

 

Consiliul Județean (C.J.) a fost coordonatorul proiectului pentru Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, U.A.T. Municipiul Iași și U.A.T. Municipiul Pașcani. Aplicantul principal este Ministerul Sănătății, desemnat eligibil pentru recuperarea fondurilor prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Cea mai mare sumă este recuperată de Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu”, unitate din subordinea Consiliului Județean, aproape 27 de milioane de lei. Pentru investițiile deja făcute la Spitalul ”Sf. Maria” este restituită suma de 3,5 milioane de lei,  în vreme ce Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon” primește 1,2 milioane de lei. Spitalul Municipal de Urgență Pașcani recuperează aproape 2 milioane de lei.

 

Realizarea acestui proiect duce la creșterea calității actului medical, prin modernizarea și dotarea Unităților de Primire Urgențe din cadrul spitalelor din județul Iași, la scăderea numărului de pacienți redirectionați, precum și la reducerea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament ca urmare a dotării la standarde europene a unităților de primire  din județ.

 

” Este o veste bună pentru unitățile medicale. Fondurile recuperate astfel pot fi direcționate spre alte cheltuieli; cu siguranță sunt încă multe de făcut pentru buna desfășurare a activității. Sistemul sanitar ocupă un loc important în ordinea priorităților noastre, lucru care se poate observa și în investițiile pe care C.J. le-a făcut dar și care urmează a fi realizate în perioada următoare”, a spus președintele C.J., Maricel Popa.

 

Related posts

Lista celor 50 de spitale cu probleme la dezinfectanţi. Toate cele din Bucureşti au contracte cu Hexi Pharma

Redacția

Activitatea din spitale ar putea fi afectată de blocarea angajărilor

Redacția

Două rețete de drob: unul cu carne, unul vegetarian

Redacția
Încarcă...