RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalele ieșene recuperează peste 10 milioane de Euro. Cel din Pașcani va primi 540.000 Euro

Proiectele privind recuperarea sumelor investite de spitalele ieșene în echipamente, aparatură medicală, în ambulatorii și unități de primire a urgențelor, în lucrări de reabilitare, extindere și modernizare, derulate în perioada 2014-2017, sau aflate în desfășurare, au intrat în precontractare.

 

  

 Cea mai mare sumă va fi recuperată de Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu”, din subordinea Consiliului Județean Iași, aproape  6 milioane de Euro.  Pentru investițiile de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” va fi restituită suma de 750 000 de Euro, iar pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon” se vor primi 300 000 de Euro, în timp ce pentru Institutul Regional de Oncologie Iași, 110 000 Euro. În contul Institutului de Psihiatrie Socola vor reveni ordonatorului de credite 365 000 Euro. Spitalul Municipal de Urgență Pașcani are de recuperat suma de 540 000 Euro.

 ”Sumele care vor fi recuperare de sistemul sanitar vor putea fi direcționate către alte proiecte prioritare ale ordonatorilor de credite, necesare bunei desfășurări a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii la standarde ridicate, așa cum este normal. În sistemul sanitar, și mă refer aici la spitale, mai este nevoie încă de investiții în aparatură, așa că, orice sumă care poate fi accesată din fonduri nerambursabile este binevenită. Pentru noi, sistemul sanitar reprezintă o prioritate, iar acest lucru se vede deja în investițiile pe care le-am făcut la nivelul județului în ultimii doi ani”, a spus Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

 

 În total este vorba despre o sumă de 10 milioane de Euro ce va fi recuperată în cadrul Axei Prioritare – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale prin proiectele : “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Iași”, cu o valoare de 13 568 623,90 (inclusiv TVA), adică 2 912 721,94 Euro,  și “Îmbunătățirea accesului populației din județul Iași la servicii medicale de urgență”, cu o valoare de 33 082 670,61 lei (inclusiv TVA), adică 7 101 723,90 Euro.

 Direcției de Sănătate Publică îi vor reveni 2 milioane de Euro, Municipiului Iași 25 000 Euro, iar Municipiului Pașcani 12 000 Euro.

 

Related posts

Streinu-Cercel: Dacă stăm potoliți, ieșim fără restricții spre jumătatea lunii iulie. Ce înseamnă evoluția „în dromader” a pandemiei

Redacția

Cuantumul alocației de hrană în spitale se va actualiza anual

Redacția

Discuții privind preluarea spitalelor CFR de către MApN

Redacția
Încarcă...