RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria propune amenajarea unui parc industrial pe pășunea din Sodomeni!

Primăria Pașcani va transmite către Consiliul Județean Iași o propunere cu locația ce poate fi pusă de pe administrativul local în vederea amenajării unui parc industrial. Și comuna Tătăruși este interesată de acest proiect.

 

  

 Conform informațiilor, administrația locală poate pune la dispoziție o suprafață de 25 hectare pe raza suburbiei Sodomeni. Mai exact, este vorba despre o parte din pășunea din localitate. Informația a fost confirmată în spațiul public de Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

 Pe aceeași locație ar fi trebuit să fie amplasată stația de preluare -sortare a deșeurilor de pe zona Pașcani, dar în anul 2011 liderii social-democrați de la acea vreme, s-au opus propunerii.

 La registratura Consiliului Județean până la această dată nu a ajuns nici un document oficial din partea Primăriei Pașcani.

 “Primăria Municipiului Pașcani a primit din partea Consiliului Județean o adresă prin care se cere dacă unitatea administrative teritorială deține în proprietate publică sau privată, și poate pune la dispoziție terenuri, în vederea construirii unor parcuri industrial, fiecare parcelă necesitând o suprafață de cel puțin 25 ha. Primăria Pașcani a formulat un răspuns care va ajunge zilele acestea către Consiliul Județean Iași, în care se precizează că a fost identificată o astfel de suprafață, care se află în Sodomeni”, ne-a declarat Cristi Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.    

 

 În lupta pentru adjudecarea acestui proiect cu privire la viitorul parc industrial din zona Pașcani a intrat și comuna Tătăruși. Administrația locală este interesată de o asemenea investiție, care ar aduce beneficii zonei.

 Proiectul ar urma să fie finanțat de Consiliul Județean Iași. El a fost adus în discuție la ultima ședință a Consiliului Local Pașcani, de către Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Colegii noștri din Consiliul Județean ne-au informat despre această măsură. Locația nu este încă stabilită. Se știe că unul va fi la Iași, iar celălalt în zona Pașcani. Vă cer domnule primar, prin pârghiile ce le aveți, să faceți lobby astfel încât acest parc să se construiască în zona noastră. În perspectiva proiectelor viitoare, credem că putem profita de acest proiect. Se vor crea locuri de muncă, se va mișca ceva”, a spus în ședința din 27 septembrie 2018.       

 Precizăm că pe pășunea din Sodomeni sunt detonate și proiectilele ridicate din gospodăriile oamenilor de către specialiștii de la Protecția Civilă Iași.

Related posts

Primarul Pintilie a participat la videoconferința “Manager de Proiect Fonduri Europene”, organizată de Institutul pentru Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Chișinău

Răzvan Grecu

“Hingherii” au demarat acţiunea de prindere a câinilor de pe străzile Paşcaniului

Ema Roman

Primarul Dumitru Pantazi lipsește, din nou, de la serviciu. Mâine are termen la ICCJ în dosarul „AgroComplex”! Vezi câte zile a absentat de la muncă din cauza problemelor cu legea!

Răzvan Grecu
Încarcă...