NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Şoşoacă a fost dată afară din AUR din cauza unei semnături. Explicaţii oficiale

Senatoarea Diana Şoşoacă despre care membri marcanţi din Alianţa pentru Unirea Românilor au afirmat miercuri că a fost exclusă din partid, a rămas fără sprijin politic, fiind exclusă din grupul senatorial al partidului.

Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat pentru G4Media.ro, că Diana Şoşoacă nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte.Un alt deputat AUR de Bistriţa, Mihai Lasca, având condamnare penală în primă instanţă şi urmărit penal într-un alt dosar, a fost exclus din partid.

”În mod normal, până acum ar fi trebuit să o semneze, dar am descoperit că nu a făcut-o. Din acest motiv am spus că a fost exclusă, practic nu mai este membră a grupului senatorial. În partid nu a fost”, a declarat Târziu.

Într-un comunicat intitulat ”AUR îi exclude din partid pe Mihai Lasca şi Diana Şoşoacă”, AUR precizează că în cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere, pe ordinea de zi, a fost inclusă şi analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleşi pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor şi imaginii partidului.

  

Conducerea AUR a decis excluderea dlui Mihai Lasca din partid, argumentând că la momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală.

”Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”.

De asemenea, conducerea partidului a decis ”retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului”.

”De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, anunţă formaţiunea. Conducerea AUR a decis şi continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Rezultate alegeri Chişinău. Andrei Năstase, noul primar ales al capitalei Republicii Moldova

Redacția

Nichita și-a scos pălăria în fața liderilor de partid din Pașcani- Tg. Frumos-Podu Iloaiei și Hârlău

Marius Parteni

Lucrările de intervenție în Zona Deal a municipiului sunt amânate

Teona Gherasim
Încarcă...