NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sondaj Consiliul Național al Elevilor: 80% dintre respondenți nu doresc prelungirea semestrului I în 3-14 ianuarie / Cum propun ei recuperarea zilelor de vacanță

​Majoritatea elevilor, părinților și profesorilor – 80% din peste 60.000 – care au participat la un sondaj realizat de Consiliul Național al Elevilor nu susțin prelungirea semestrului I în perioada 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, așa cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, 90% dintre ei nu doresc să se susțină tezele în acea perioadă.

Ca urmare, CNE propune ca structura anului școlar să rămână neschimbată, iar recuperarea să se facă astfel: o săptămână în timpul perioadei pentru „Școala Altfel” (în aprilie) și cealaltă săptămână să se recupereze în timp, prin efortul făcut la ore de fiecare profesor în parte.

Amintim că ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat recupererea zilelor de vacanță „forțată” care are loc în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie în perioada 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, și 10-14 ianuarie pentru clasele primare. Astfel, semestrul al doilea se decalează și începe pe 17 ianuarie, în loc de 10 ianuarie, și fiecare semestru rămâne cu numărul inițial de săptămâni: 14, respectiv 20. Cealaltă săptămână se va recupera în săptămâna rezervată pentru „Școala Altfel”.

Potrivit lui Cîmpeanu, în acele două săptămâni din ianuarie – 3-14 – se vor susține, cu prezență fizică,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Un val de aer polar lovește România. Cât de frig va fi în următoarele zile

Redacția

Care sunt județele din România în care coronavirusul face ravagii

Redacția

Poşta Română anunţă că de joi până sâmbătă toate unităţile sunt închise

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site