RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sondaj AP-NORC Center: Două treimi dintre americani consideră că războiul din Afganistan nu a meritat / 47% nu sunt de acord cu modul în care Biden gestionează problemele internaționale

Un sondaj realizat de The Associated Press și NORC Center for Public Affairs Research arată faptul că cei mai mulți dintre americanii care au participat la sondaj consideră că războiul din Afganistan, cel mai îndelungat purtat de SUA, nu a meritat, conform News.ro.

Sondajul arată că aproximativ două treimi dintre respondenţi nu cred că războiul a meritat efortul. În acelaşi timp, 47% sunt de acord cu modul în care preşedintele Joe Biden gestionează problemele internaţionale, iar 52% sunt de acord cu politica lui de securitate naţională.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 16 august, în timp ce talibanii au revenit la putere în Afganistan, după un război de 20 de ani.

Președintele Biden a fost criticat pentru modul în care a gestionat retragerea trupelor, eveniment ce a generat o criză umanitară, consideră respondenții. Liderul de la Casa Albă şi-a menţinut decizia ca trupele să părăsească ţara, insistând că nu va permite ca războiul să continue la nesfârşit.

  

De asemenea, circa două treimi dintre participanţii la sondaj au considerat că războiul din Irak, care a coincis într-o anumită măsură cu cel din Afganistan, a fost o greşeală.

Aproximativ jumătate dintre americani au spus că sunt extrem sau foarte îngri

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LPF și FRF au decis 2 scenarii: când va fi reluat fotbalul din România

Redacția

Ciolacu: Nu știu dacă voi candida la prezidențiale. Nu am hotărât acest lucru

Redacția

Digi24: Un bărbat și-a dus unchiul mort la oficiul poștal ca “să-și ridice” pensia

Redacția
Încarcă...