RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Unele taxe și impozitele locale ar putea crește din 2022. Totul după analize și dezbateri!

Anul 2022 ar putea aduce o serie de creșteri ale unor taxe și impozite locale. Șefii Primăriei au admis astăzi, că se va face o analiză amănunțită, iar o decizie va fi luată după consultare și informare publică. Totodată se va verifica și zonarea municipiului.

Subiectul a fost discutat în conferința de presă de astăzi, organizată de șefii Primăriei, în Parcul Municipal. Primarul Marius Pintilie a subliniat faptul că se va putea vorbi punctual despre creșterea unor taxe, doar după o analiză a acestora.

“Vrem să facem o analiză a tuturor taxelor, a nivelului acestora. Ca om politic sunt convins că voi avea de pierdut, dar eu vreau să ne dezvoltăm. Din bani europeni, bani guvernamentali, taxe și impozite corecte, suntem obligați să realizăm ceva în acest municipiu. De aceea, nu o luați ca și certitudine, ne vom așeza la masă și vom analiza nivelul taxelor și impozitelor, raportat la alte localități. Vrem să stabilim acel echilibru. Să vă că proprietarul unui garaj plătește în jur de 4 lei pe metru pătrat pe an impozit. Ceea ce este foarte mic. Dacă înființăm parcările rezidențiale, costul minim de pornire a licitației pentru un loc va fi de minim 180 de lei. Facem calculele corect și abia ulterior ne pronunțăm”, a susținut primarul Municipiului.

Pintilie a mai precizat că va discuta acest subiect cu reprezentanții tuturor partidelor politice și cu mediul de afaceri dacă va fi cazul.

  

“Eu nu am o problemă să o discut cu toți factorii. Îmi doresc să așezăm lucrurile, să fie plătite taxe și impozite corect, să avem bani pentru investiții”, a mai concluzionat primarul Municipiului.

Claudiu Bodoașcă, administratorul public a susținut că din taxele și impozitele plătite de persoanele fizice se încasează aproximativ 6 milioane de lei anual.

“Dacă încasăm această sumă, ne mai trebuie alte 2 milioane de lei pentru plata facturii anuale către operatorul care ridică deșeurile”, a spus administratorul public.

Odată cu analiza nivelului taxelor și impozitelor se va face și o verificare a zonării municipiului Pașcani. Conform aleșilor locali, nu vor fi creșteri substanțiale, ci mai degrabă o corecție a acestora.

Related posts

Managerul unei mari companii din Pașcani se vede nevoit să reducă din salarii dacă va trebui să achite către ApaVital factura de 28.000 de lei pentru apa meteorică.”Vom fi nevoiţi să tăiem două sau trei bonuri de masă angajaţilor”

Răzvan Grecu

Demnitarii și magistrații pot obține autorizații pentru arme pe care nu știu să le folosească

Redacția

Șezlonguri și umbrele achiționate pentru ștradul Municipal!

Redacția
Încarcă...