RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soluție ilegală a primarului Dumitru Pantazi: funcționarii publici să semneze contractele pentru scările de bloc fără reprezentant!

Primarul Dumitru Pantazi a promis pășcănenilor că va delega din partea Primăriei trei funcționari care să semneze contractele de furnizare a serviciilor de apă-canal pentru condominiile în care nu sunt constituite Asociații de Proprietari și nimeni nu-și asumă responsabilitatea în numele colectivității.

Jurnaliștii de la NewsPascani.com au întrebat astăzi mai mulți juriști dacă o astfel de măsură este acoperită de lege. Răspunsul a fost la unison că un astfel de contract nu și-ar produce niciun efect. Mai mult, secretarul Mircea Zuzan a explicat că el nu va contrasemna de legalitate o astfel de decizie.

Prezent în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată ieri seară de programul local Actualitatea TV, jurnalistul Răzvan Grecu a catalogat această propunere drep o gogomănie și l-a invitat pe primarul Dumitru Pantazi să semneze el contractele, nu să se ascundă în spatele funcționarilor publici.

  

În cazul în care, totuși, propunerea primarului se va materializa atunci funcționarii publici delegați să semneze aceste contracte vor trebui să citească apometrele din apartamente, să repartizeze pierderile, să încaseze banii și să-i vireze către ApaVital. Mai mult, facturile vor fi emise pe numele lor, iar neplata la timp a acestora va duce la acționarea funcționarilor respectivi în instanță.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Muncitorii de la serele pășcănene își fac nevoile într-un butoi

Răzvan Grecu

Primarul a lipsit și astăzi de la audiențe!

Marius Parteni

Terenul serelor din Blăgești nu ar fi bun pentru amenajarea unui parc industrial! E în pantă! Pantazi deranjat că subiectul a fost deschis!

Marius Parteni
Încarcă...