RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii nu renunță: Grupul de inițiativă vrea verificarea listelor de semnături împotriva ApaVital în prezența unuia din inițiatori. Primarul acuzat de tăinuire

Reprezentanții cetățenilor din Pașcani care au strâns semnături pentru inițierea proiectelor de hotărâre privind retragerea municipiului din Asociația Regională pentru Servicii de Alimentare cu Apă și Canalizare Iași (ARSACIS) și denunțarea unilaterală a contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital au depus astăzi la sediul Primăriei o contestație în privința numărului de semnături declarate valabile pentru susținerea acestor proiecte.

Grupul de inițiativă care îi are în frunte pe Ion Moțatu și Dumitru Popa solicită reverificarea listelor de semnături în conformitate cu legislația în vigoare, în prezența unuia dintre cei doi inițiatori. Ion Moțatu ne-a declarat astăzi că așteaptă un răspuns favorabil din partea primarului Dumitru Pantazi.

Am depus astăzi o contestație prin care am solicitat reverificarea listelor, în prezența unuia dintre inițiatori. Așteptăm răspunsul de la a noastră conducere și primar“, a susținut Ion Moțatu.

  

Cei care au depus această contestație cred că nu a fost respectată legislația, mai ales că s-au adus în discuție o serie de motive care nu ar fi întocmai legale. Suspiciunile au apărut în momentul în care Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei a anunțat că un număr de 744 de semnături sunt valabile în susținerea celor două proiecte.

Ținând cont de aceste lucruri dar și defaptul că primarul a susținut că operatorul local, Prest Srerv Apa, a furnizate servicii într-un mod ilegal conform unor informații furnizate de ANRSC, Ion Moțatu se întreabă dacă Dumitru Pantazi nu poate fi suspectat de tăinuire.

 “Având în vedere cele afirmate la o emisiune de către domnul primar, că serviciile prestate de către Prest Serv Apa au fost ilegale, dumnealui nu poate fi suspectat de tăinuire. Vorbim despre o instituție subordonată Consiliului Local, autorității locale. Tot ei aprobă activitatea”, a mai susținut Moțatu.

Având în vedere aceste lucruri mai mulți cetăețeni ai municipiului se vor prezenta mâine la audiențele de la Primărie, pentru a-i cere primarului socoteală. 

Potrivit unui document transmis Administrației Publice de către șeful S.P.C.L.E.P. Pașcani, Marinela Ionescu, din totalul de 3.089 de semnături de susținere după verificare au rămas valabile doar 744, în timp ce 103 dintre semnatari nu au putut fi identificați în baza de date, iar 2.220 au fost înscriși pe liste cu date incomplete, eronate, greșite și cu serii de acte de identitate ce aparțineau altor persoane. Din verificări a mai rezultat că un număr de 22 de semnatari ar locui pe raza altui județ.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Comunicat transmis de către deputatul Petru Movilă

Ema Roman

Zeci de cereri pentru comerțul stradal cu mărțișoare și flori

Marius Parteni

Ștrandul Municipal va fi redeschis pe data de 15 iunie

Răzvan Grecu
Încarcă...