NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Gheorghe Zamfir concerteaza la Palas, in cadrul Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru”

În acest sfârsit de saptamâna, ansamblul Palas îi invita pe ieseni si nu numai sa îsi petreaca timpul liber bucurându-se de evenimente culturale aparte. Sâmbata, 18 mai 2013, de la ora 18.00, gradina publica a complexului din centrul orasului va gazdui spectacolul „Taina care ma apara”, din cadrul celei de-a V-a editii a Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru” Chisinau – Iasi.

Pasionatii de literatura prezenti în Parcul Palas vor fi încântati cu un concert extraordinar sustinut de naistul Gheorghe Zamfir si orchestra sa. Momentul artistic va fi completat cu alte cântece pe versurile lui Grigore Vieru, interpretate de tenorul Mihai Munteanu, din cadrul Teatrului National de Opera si Balet „Maria Biesu” din Chisinau. Evenimentul va cuprinde si un recital prezentat de actorul Eusebiu Stefanescu, iar poeta Ileana Malancioiu va sustine un discurs de celebrare a marelui poet. Tot sâmbata seara, în gradina Palas va avea loc si decernarea premiilor celei de-a V-a editii a Festivalului International de Poezie „Grigore Vieru” Chisinau – Iasi.
„Programul evenimentului este conceput ca un dialog cultural, desfasurându-se în perioada 16 – 17 mai la Chisinau si 18 – 19 mai la Iasi. Deschiderea oficiala a festivalului la nivel local va avea loc sâmbata, de la ora 10.00, la Muzeul Unirii, acolo unde se vor sustine alocutiuni si conferinte, dar si un recital al tenorului Mihai Munteanu”, au precizat organizatorii evenimentului. Sambata, la ora 12.30 se vor depune flori la statuia poetului Grigore Vieru din Parcul Copou, iar la ora 13.00, scriitorii si oficialitatile se vor întâlni cu elevii olimpici la limba si literatura româna din cadrul Colegiului National „Costache  Negruzzi”. Actiunile culturale continua si duminica, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”, cu expozitii de fotografie, recitaluri de poezie si lansari de carte.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Start Magia Baloanelor! Festivalul a debutat astăzi în aplauzele participanților

Teona Gherasim

Spectacol de 1 Iunie în Pașcani: La mulți ani, copilărie!

Teona Gherasim

Pășcănenii sunt așteptați luni la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Paşcani pe anul 2017

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site