NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Solicitare la Rutieră: „Mă duc la petrecere. Când mă întorc să nu mă oprească nimeni!”

Unul din martorii audiaţi în dosarul „Rutiera” a susţinut că i-a cerut unui agent să nu fie oprit în trafic pentru că se întorcea de la o petrecere. 14 poliţişti de la Rutiera sunt judecaţi de Tribunalul Iaşi pentru fapte de corupţie.

Unul dintre martorii audiaţi, pe 6 septembrie, a susţinut că l-a rugat pe agentul Lucian Munteanu să nu fie oprit când de Poliţie când se întorcea de la o petrecere.

Este adevărat că i-am cerut agentului Lucian Munteanu să nu fiu oprit de poliţie. Mergeam la o petrecere, unde urma să consum băuturi alcoolice şi i-am cerut să nu fiu oprit de oamenii legii când mă întorceam spre casă. În drumul spre casă nu am întâlnit niciun echipaj de poliţie. Nu ştiu în ce măsură a cântărit rugămintea mea. Lucian Munteanu nu mi-a dat un răspuns”, a precizat Grigore Tasie, şef de parc auto la o firmă de transport.

Acesta a susţinut că nu crede că agentul Munteanu ar fi intervenit pentru el. Alţi martori care au fost audiaţi, joi, la Tribunalul Iaşi au susţinut că nu i-au rugat pe agenţii de la Rutieră să-i scape de sancţiuni. La acelaşi termen au fost audiaţi şi trei colegi ai poliţiştilor. Aceştia au precizat şi ei că oamenii legii nu au intervenbit pentru a-şi scăpa cunoştinţele de amenzi.

Tribunalul Iaşi a dat un nou termen pentru luna octombrie, când vor mai fi audiaţi alţi martori. În noiembrie 2009 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

sursa ADEVARUL.RO

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

S-a dat drumul la căldură la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Redacția

Evenimente deosebite pentru a marca Ziua Pompierilor la Pașcani

Răzvan Grecu

Plante ocrotite de lege în România – plante protejate pe cale de dispariție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site