NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soarta Spitalului din Târgu Frumos a fost dezbătută astăzi în Consiliul Local. Dr. Costică Pânzaru: ”Trebuie să depolitizăm inițiativa primarului”

Managerul Spitalului Municipal de Urgență, dr. Costică Pânzaru a mers astăzi la Târgu Frumos la invitația primarului Ionel Vatamanu, care dorește să redeschidă Spitalul ca secție externă a unității sanitare din Pașcani. Aici, a avut loc o ședință de consiliu local informală pe această temă. Primarul Ionel Vatamanu a explicat la începutul ședinței de ce a convocat legislativul local și de ce se află în sală managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, dr. Costică Pânzaru.

 

”Am luat legătura cu domnul director, dr. Costică Pânzaru de la Spitalul Municipal din Pașcani, după ce am fost la București la Minister. Vrem să încercăm să deschidem Spitalul din Târgu Frumos ca o secție exterioară a Spitalului din Pașcani. Domnul director va veni astăzi cu propuneri în sensul de a ne pregăti pentru a redeschide această unitate”.

  

Managerul unității din Pașcani le-a spus din start consilierilor și primarului faptul că unitatea medicală din Târgu Frumos nu poate fi redeschisă ca Spital de sine stătător. Costică Pânzaru a ținut să le specifice că acolo există un mare potențial pentru că au un patrimoniu imens, însă acesta începe să se degradeze. Mai mult, el le-a transmis consilierilor să nu politizeze această inițiativă dacă doresc ca ea să se poată realiza. Managerul a prezentat cele 3 probleme ce sunt în joc, juridice, legislative și administrative. Pe partea juridică Costică Pânzaru i-a sfătuit să stabilească care este statutul clădirilor respective și care sunt relațiile contractuale cu Laboratorul, Radiologia, Compartiment de Primiri Urgențe .

 Partea legislativă va fi una greoaie, în care consiliul local din Târgu Frumos trebuie să facă un proiect de hotărâre pentru a aproba o structură a acestei secții exterioare a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.  Tot la acest subiect, managerul a atras atenția că vor trebui să fie foarte atenți și cu partea de angajați, medici, asistente medicale, linie de gardă și personal auxiliar.  Secțiile care ar urma să funcționeze în cadrul Spitalului din Târgu Frumos sunt următoarele: Pediatrie, Neurologie, Medicină Internă, Îngrijiri Paliative și Neurologie.

Pe partea administrativă, Costică Pânzaru le-a transmis consilierilor că alături de primar trebuie să stabilească de unde vor lua bani pentru a reabilita spațiile Spitalului. Costurile evaluate în prima fază depășesc 20 de miliarde de lei vechi.

În final, managerul spitalului pășcănean le-a transmis celor prezenți că dacă se vor mișca repede și cu grijă au șanse ca până la finalul acestui an, cel târziu în prima parte a anului viitor, această secție să funcționeze.

”Inițiativa domnului primar este lăudabilă, însă nu putem face astfel de lucruri doar din dorință politică. Trebuie să încercăm să depolitizăm inițiativa domnului primar Vatamanu, altfel aceasta va eșua. Trebuie să gândim împreună, în interesul cetățenilor. Spitalul ca atare nu mai poate fi înființat din cauza politicii Guvernului și a faptului că dumneavoastră ați pierdut conducerea spitalului, partea medicală, toate clădirile de aici s-au degradat. Aveți un patrimoniu imens, o bogăție, însă dacă nu vă grăbiți această bogăție o veți pierde în fiecare zi. Mai mult, negocierea cu Casa de Asigurări este una foarte grea”, a mai menționat dr. Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierul judetean Dinu Apavaloaie membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica

Redacția

Zeci de utilaje si sute tone de antiderapant pe drumurile din judet

Redacția

Plata online a taxelor şi impozitelor, amânată la Paşcani! Cât mai durează până vor scăpa păşcănenii de statul la cozi

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site