NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Știrea zilei

Sens giratoriu pentru menținerea și fluidizarea traficului prin bariera spre Blăgești

Primăria Pașcani va demara procedurile pentru întocmirea documentației în vederea amenajării unui sens giratoriu la intrarea în suburbia Blăgești. Acesta ar urma să fie realizat în zona unde astăzi se intră pe sectorul de drum ce duce către barieră, redeschis în urmă cu aproape 9 ani de zile.

Soluția a fost discutată în ședința Comisiei Tehnice de Organizare a Circulației Rutiere, condusă de viceprimarul Cristian Rățoi, ce a avut loc astăzi la sediul Primăriei. Ea a fost prezentată de comisarul șef Cătălin Pleșcan, din cadrul Biroului Rutier al Poliției Pașcani.

Practic șoferii care circulă dinspre Pașcani spre Ruginoasa, ori cei care ies din Blăgești prin barieră și drumul de exploatații agricole își vor putea continua deplasarea fără restricții.    

Primăria Pașcani va verifica dacă în zona respectivă de acces nu sunt proprietari de terenuri. Următoarea etapă va fi întocmirea documentației ținând cont și de recomandările administratorului drumului, Direcția de Drumuri Naționale. Forma finală a documentației va fi transmisă către Serviciul Rutier Iași, în vederea avizării.

  

Primăria Pașcani va finanța lucrările de realizare a sensului giratoriu, dacă el va întruni toate avizele. Reamintim faptul că în luna septembrie Poliția Municipiul Pașcani a revenit cu o adresă la o solicitare din aceeași perioadă a anului 2019, de închidere a accesului din drumul național prin barieră sau drumul de exploatație agricolă. În adresa înaintată reprezentanții Poliției spun că în cazul în care ele sunt menținute deschise, trebuie întocmit un proiect.

Advertisements

Related posts

Corupţie şi trafic de influenţă la Primăria Paşcani: Datoria AgroComplex Lunca ştearsă ilegal din contabilitatea Primăriei. Prefectul Romeo Olteanu presat de conducerea PSD Iaşi să-l sancţionze pe secretarul Mircea Zuzan dacă nu se supune!

Răzvan Grecu

Acces blocat pe trei străzi, după reparațiile de pe “Moldovei”!

Marius Parteni

40 de câini din padocul Primăriei au luat calea Franței. Pașcaniul scapă de maidanezi grație voluntarilor

Răzvan Grecu
Încarcă...