NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Creştinii ortodocşi intră de azi în Postul Mare

„Postul cel adevărat este cel duhovnicesc, când fiecare dintre oameni încearcă să se abţină de la a vorbi de rău pe celălalt“, spune un reprezentant al Mitropoliei.

Creştinii ortodocşi încep pregătirea pentru sărbătorile pascale prin Postul Mare. De astăzi, credincioşii renunţă la carne, lactate şi ouă şi acordă o atenţie sporită rugăciunii. Potrivit Bisericii Ortodoxe, Postul Paştelui este rânduit pentru curăţirea sufletului, milostenie, spovedanie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. Perioada aminteşte de postul cel de patruzeci de zile al Mântuitorului. „În această perioadă, Biserica îndeamnă pe credincioşi să se roage, dar nu oricum. Încercăm să postim după puterea fiecăruia dintre noi. Nu postim doar de mâncare, pentru că aceasta se numeşte dietă. Postul cel adevărat este cel duhovnicesc, când fiecare dintre oameni încearcă să se abţină de la a vorbi de rău pe celălalt, de la a înjura, a bea, a fuma, de la a face rău. Iertarea mai are un rol importamt în acest post“, subliniază părintele Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane. Preotul atrage atenţia asupra faptului că Biserica nu îi forţează pe cei care nu pot posti să se înfrâneze de la anumite alimente, postul fiind un exerciţiu de voinţă şi dorinţă. „Sunt categorii de oameni care nu pot posti după cum cerem noi: oamenii bolnavi, cei din spitale, aflaţi sub tratament, femeile însărcinate, copiii, elevii, chiar şi studenţii. Postul se ţine după credinţa şi putinţa fiecăruia, cât de puţin“, specifică părintele Dosoftei. Credincioşii sunt sfătuiţi să îi ajute pe cei necăjiţi şi să citească din cărţile sfinte, pentru a fi vrednici să-l primească pe Mântuitorul înviat, la sărbătoarea Sfintelor Paşti, marcată în acest an pe 5 mai.

  

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Explodează din nou numărul infecțiilor cu coronavirus. România trece pragul de 1.400 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Redacția

Gripa ia amploare în județul Iaşi: a ajuns la 23 de cazuri. O grădiniță a fost închisă

Redacția

A decedat pacientul transferat de la Piatra Neamț, la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site