NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Licitația pentru primul tronson din A7, „Coloana vertebrală” a Moldovei, la validare

„Vestea bună a zilei: Licitația pentru primul tronson din A7, cei 63 de km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) și Buzău, trimisă la ANAP”, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Odată validată de către ANAP, licitația va fi publicată pentru depunerea ofertelor pentru execuția directă a autostrăzii al cărei proiectare a fost deja realizată. Termen de execuție: 20 de luni.

„Astăzi a fost încărcată pe sistemul de licitații publice, documentația A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, pentru validarea de către Agenția Națională de Achiziții Publice. După validarea de către ANAP, licitația va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte”, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Subliniez că licitația este pentru EXECUȚIA LUCRĂRILOR adică efectiv construire. Proiectul tehnic de execuție este deja făcut și parte din documentație. Asta înseamnă că imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren”, anunță Drulă.

Potrivit acestuia, termenul de execuția a lucrărilor este de 20 de luni, iar tronsonul A7 Ploiești (Dumbrava) – Buzău va fi împărțit în trei loturi:

Advertisements
  

1) Nod Dumbrava pe A3 București – Ploiești -> Mizil: 21km

2) Mizil – Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele – Buzău: 13,90km

„Sunt prevăzute 6 noduri rutiere (vedeti planșele pentru amplasare), 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere. Perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii”, spune Drulă.

„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani pâna la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a mai spus Drulă.

Advertisements

Aproape 440 de kilometri de autostradă în Moldova de la Nord la Sud – „Coloana vertebrală” a Moldovei – și care va prelua traficul pe ruta unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune și care în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Actualizarea legislaţiei privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, adoptată de Senat

Redacția

Modificări rutiere în zona Clubului Copiilor și strada Vasile Alecsandri

Marius Parteni

Primăria investește în canalizarea de pe strada Vatra, tocmai când serviciul va fi delegat la Iași

Marius Parteni
Încarcă...