RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Site de licitaţie a bunurilor confiscate de la condamnaţi, creat de Ministerul Justiţiei! Poţi cumpăra la preţuri minime bunuri de lux

Un site de licitatie a bunurilor confiscate de la condamnaţi a fost creat de Ministerul Justiţiei. Conform unui comunicat de presă, site-ul a fost creat pentru a putea facilita recuperarea prejudiciului creat de inculpaţi către stat. Site-ul are deja anunţuri active şi orice persoană poate să liciteze.

Site-ul funcţionează sub ţuţule Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Confiscate şi a fost lansat luni, 15 iunie 2020. Momentan, site-ul nu are scoase la licitate foarte multe bunuri. Vorbim de doar 12 bunuri confiscate de autorităţi condamnaţilor definitiv. ‘Vedeta’ site-ului este Porsche Panamera 4 din 2012 cu 300 cp, cutie automată pe benzină, Euro 5, cu 110.171 km care nu este înmatriculat cu un preţ de pornire de 89,567.00 lei. Conform raportului autoDNA, autoturismul a suferit o avarie în august 2017 la caroserie față și partea mecanică în valoare de aproximativ 10.000-15.000 euro; Anvelope de vară Pirelli, uzură anvelope aprox. 5%.; Bunul este păstrat într-un spațiu închis, acoperit, cu lumină artificială; S-a constatat că, la data inspecție, bunul era complet și funcțional;

Site-ul de licitaţie are momentan 12 bunuri scoase la vânzare. Vedeta este un autoturism marca Porsche Panamera 4. Pe lângă acest autoturism, Ministerul Justiţiei a mai scos la licitaţie şi un autoturism marca Audi Q7, un Fiat Ducato, loturi de haine, materiale de construcţie, dar şi loturi de haine. Orice persoană care doreşte să liciteze trebuie să îşi creeze cont pe site-ul respectiv şi să dea un avans de 10% din valoarea produsului. Licitaţiile de pe site sunt contracronometru şi au o dată de final.

Un lucru interesant este faptul că, dacă eşti norocos, poţi cumpăra şi la jumătate din valoarea iniţială a produsului scos la licitate. Acest lucru este posibil dacă primele două licitaţii au fost un eşec. Persoana care va participa la a treia licitaţie poate să cumpere bunul pentru care a licitat dacă oferă 50% din valoarea de piaţă a acestuia.

  

”Prețul de pornire a licitației este:

Pentru prima licitație – prețul de evaluare;
Pentru a doua licitație – prețul de evaluare diminuat cu 25%;
Pentru a treia licitație – prețul de evaluare diminuat cu 50%.
La cea de-a treia licitație, bunurile sechestrate vor fi vândute dacă un ofertant oferă cel puțin 50% din prețul de evaluare.

Dacă pentru un termen de licitație există o ofertă de cumpărare mai mare decât prețul de pornire al licitației, licitația va începe de la acel preț.” se arată pe site.

Participarea la licitaţie, fie personal, fie prin reprezentant, este condiţionată de înregistrarea pe platforma ANABI dedicată licitațiilor publice desfășurate prin mijloace electronice până la data specificată în anunț, unde, pe baza datelor de identificare, se atribuie un cod unic şi o parolă.

Termenul limită pentru înscrierea la licitație este stabilit cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru desfășurarea licitației online.

De regulă, termenul de înregistrate este stabilit cu 2-3 zi înainte de data stabilită pentru desfășurarea licitației online.

AICI POȚI GĂSI SITE-UL

bzi

Related posts

Familia unui fost primar ridică o pensiune la Gura-Humorului

Redacția

Eveniment dedicat crescătorilor de bovine din zona Paşcani

Redacția

Orașele europene unde mini-vacanța de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

Redacția
Încarcă...