NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sistemul de supraveghere video din zona vale a fost reparat. Urmează extinderea sa în zona deal!

Cetățenii își doresc camere de supraveghere a domeniului public în zona deal a municipiului, a declarat într-o conferință de presă primarul Marius Pintilie. Conform edilului șef, acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat doar pentru zona centrală, deoarece mai întâi trebuie extinsă rețeaua de fibră optică a municipiului.

Actualul sistem de supraveghere video, cel din zona vale, avea transmisia de date prin unde radio, iar din această cauză funcționalitatea sa era la o capacitate de 60%. Această problemă a fost rezolvată de noua administrație care a decis să conecteze camerele prin fibră optică.

„Ca prioritate sunt pe poziția a doua sau a treia pe lista de investiții. Ne dorim camere de supraveghere în special pe zona din deal, unde nu avem, și am primit cerințe din partea pășcănenilor. Problema este puțin mai complicată pentru că trebuie să realizăm și infrastructura pentru a monta aceste camere. Ce-am făcut în aceste trei luni de mandat pe acest subiect? Am reparat sistemul actual de supraveghere, pentru că așa cum v-am mai spus 60% din actualul sistem de supraveghere era funcțional, iar 40% era defect. Am avut probleme mai ales în zona străzii 1 Decembrie, parcul municipal din zona vale și strada Gării. Acolo am făcut rețea de fibră optică, înlocuind sistemul de transmitere a datelor care era prin unde radio. Acum merge bine și rămâne să extindem rețeaua de fibră optică și în zona de deal, rămânând să exindem sistemul de supraveghere măcar pe strada Ștefan cel Mare”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Reamintim că, supravegherea video a zonei vale a Pașcaniului a fost făcută în cadrul unui proiect european în anul 2011.

  
Advertisements

Related posts

Miercuri va fi sistată apa în Târgu Frumos

Teona Gherasim

Vreme neobișnuit de caldă pentru finalul de an. Maximele ating 17 grade

Redacția

Klaus Iohannis: Dacă situația se va înrăutăți nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Redacția
Încarcă...