NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Si profesorii vor fi evaluati

Cadrele didactice vor sustine examenul de definitivat, care se va desfasura la Colegiul “Mihai Eminescu”. Peste 300 de profesori din judet sunt inscrisi in acest concurs, organizat anul acesta de Inspectoratul Scolar Judetean. 

42 de candidati vor sustine proba la limba romana si 16 la matematica.

73 vor da examenul pentru invatamantul prescolar iar 29 pentru cel primar.

La limba engleza s-au inscris 22 de profesori, la franceza 17, iar cei mai putini la chimie – doar 3. Examenul de definitivat va fi sustinut pe 17 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 23. Contestatiile vor putea fi depuse pana pe 24 iulie, urmand ca profesorii sa primeasca rezultatele finale pe 26. Tezele vor fi corectate si in centre din alte judete, iar comisia de examen va fi formata din cadre didactice cu experienta.

Camelia Gavrila, Inspector Scolar General ISJ Iasi:”Tezele vor fi corectate in diferite centre de evaluare. Anumite discipline vor porni in felul acesta spre alte judete care sunt desemnate de Minister centre de corectare. In judetul Iasi, de asemenea vor fi centre de corectare pentru o serie de discipline. Comisia de examen are ca presedinte profesor universitar iar corectarea este facuta in pereche, profesor universitar si profesor din invatamantul liceal cu gradul didactic 1 si cu foarte multa experienta si prestigiu profesional in comunitatea educationala respectiva.”

 

sursa Telem.ro

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prima carte despre Covid 19, lansată la Iași

Redacția

Hagi joacă diseară în Iaşi pentru a salva viaţa unui tânăr. Ziarul de Iasi va transmite meciul Live de la ora 19:00

Redacția

Palatul și ieșenii – o veche poveste de dragoste, în albume de familie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site