RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sfaturi pentru cumpărături sănătoase

Pentru că se apropie sărbătorile şi creşte consumul de alimente, inspectorii sanitar-veterinari ne recomandă să avem grijă de unde ne facem cumpărăturile. Primul sfat este să cumpărăm mâncare doar din spaţii autorizate, pentru a fi siguri că au fost controlate şi nu sunt un pericol pentru sănătate.

 

Primul lucru la care trebuie să vă uitaţi atunci când cumpăraţi produse de origine animală este felul în care au fost depozitate. Este recomandat ca alimentele să fie ţinute în vitrine frigorifice şi în ambalaje care să asigure protecţia produsului pe timpul transportului şi depozitării. De asemenea, pe fiecare produs trebuie să apară, la vedere, originea lui, condiţiile de păstrare şi termenul de valabilitate.

  

Atunci când cumpăraţi carne de porc, de exemplu, trebuie să vă asiguraţi că are o culoare roşie, este elastică si revine la forma iniţială după ce a fost presată cu degetul. Ar fi recomandat să nu cumpăraţi carnea deja tocată, ci să alegeţi bucata de carne întreagă şi să rugaţi comerciantul să o pregătească în faţa dumneavoastră.

Brânzeturile trebuie vândute în ambalaje de unică folosinţă, adică în pungi din plastic sau hârtie cerată. În plus, este obligatoriu ca produsul să aibă la vedere o etichetă pe care să fie specificate producătorul, sortimentul şi data obţinerii. În cazul ouălor, cel mai bine este să fie cumpărate din locuri verificate de inspectorii sanitar-veterinari. Este o garanţie că produsele provin de la păsări sănătoase, din ferme autorizate.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Un triunghi albastru într-un pătrat portocaliu. Ce indică semnul care lipsește de pe blocurile din Municipiu

Teona Gherasim

”Covor de albine moarte”: Cum încalcă România interdicția UE privind insecticidele care ucid albinele – Politico

Redacția

Fanaticii ISIS amenință toate capitalele Europei: „O să-i stârpim pe toți inamicii lui Allah!”

Redacția
Încarcă...