NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Și-a ținut promisiunea. Părintele Cojocar a revenit la Gabriel, băiețelul a cărei casă a fost mistuită de incendiu

Vi-l mai amintiți pe Gabriel? Este băiețelul care a rămas fără casă și care a plâns că adidașii cu care trebuia să meargă la școală  i-au fost distruși.

Mama lui Gabriel va aduce pe lume al doilea copil. Povestea lor de viață a impresionat o țară întreagă. Între cei care au ținut să le fie de un real ajutor sunt și voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) și care au fost alături de familia din Brăești, județul  Botoșani, familia Alin-Vasile și Anamaria Pădurariu. 

Gabriel este primul copil al familiei, iar peste puțin timp se va naște și al doilea copil. Tinerii din ATOS, coordonați de pr. Justinian Cojocar, de la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava, nu au rămas indiferenți la drama acestei tinere familii botoșănene  și, după cum au promis în iunie , au revenit în luna iulie cu ajutoare.

,,Ne-am ținut promisiunea! ATOS, din nou, la familia greu încercată din satul Popeni, comuna Brăești, județul Botoșani! Am mers încărcați la dânșii cu daruri de la oamenii de bine. Dumnezeu ne-a ajutat!,, arată pe pagina de facebook, părintele . Justinian Cojocar.   Voluntarii au fost din prima clipă alături de familia Pădurariu și  acum rezultatele se văd. 

În  luna iunie, voluntarii ATOS s-au mobilizat exemplar și împreună cu oameni de bine au strâns 2.000 de lei cu care au cumpărat BCA pentru începerea construcției noii case pentru familia Pădurariu. De asemenea, sucevenii le-au dus oamenilor greu încercați și alimente în valoare de 1.000 de lei. Nu au lipsit din darurile adunate de voluntarii ATOS nici hăinuțe, jucării, caiete, culori, creioane pentru Gabriel, în vârstă de 7 ani. Atunci, voluntarii ATOS au promis că în luna iulie vor merge din nou la familia greu încercată din Botoșani și s-au ținut de cuvânt.

,,Tinerii voluntari ATOS au sărit în ajutorul familiei greu încercate din satul Popeni, comuna Brăești, județul Botoșani.În urma unui incendiu, familia a rămas fără casă și bunuri. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor de bine am făcut începutul cel bun pentru construcția noii locuințe, dăruind BCA.Mângâiere pentru familie au fost alimentele și hăinuțele oferite.Copilul Gabriel, în vârstă de 7 ani, a primit jucării, dulciuri, o pereche de adidași, săndăluțe de vară și o carte de povești.Dacă Dumnezeu dă sănătate și-ajungem, ne propunem să mergem în iulie, din nou, la familie și să dăruim copilului Gabriel un birou echipat, o bibliotecă și un computer și, poate, și altele.Dumnezeu să ne-ajute!,, arata părintele Cojocar.

stiri din bucovina

loading...
Advertisements

Related posts

Mâine va avea loc pelerinajul de Florii!

Ema Roman

Top 20 insule grecești mai puțin cunoscute

Redacția

Tinerii cu handicap vor beneficia de proteze gratuite

Redacția
Încarcă...