NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Poveştile păşcănenilor pentru care Cuvioasa Parascheva a făcut minuni

Păşcănenii au cinstit-o astăzi pe Cuvioasa Parascheva la Biserica Sf Vineri care poartă hramul sfintei. Sute de credincioşi au fost prezenţi, în ciuda frigului, la liturghia praznicală oficiată de un sobor de preoţi.

 

 

  

 Ca în fiecare an, această sărbătoare are o însemnătate cu totul aparte pentru toţi românii. Unii merg Iaşi, să se închine la racla celei pe care o ştiu mult folositoare. Credincioşii din Paşcani care nu au reuşit să ajungă la moaştele sfintei, au venit de dimineaţă să participe la slujba de la Biserica Sf Vineri.

Câteva credincioase ne-au mărturisit încercările pe care le-au avut şi cum au reuşit să le depăşească cu ajutorul rugăciunilor. Cuvioasa Parascheva a alungat boli grele şi le-a adus linişte în case.

“M-au ajutat rugăciunile către sfântă. Noi cu toţii o iubim pe ea. Este cea mai iubită din toate sfintele. Am fost şi la raclă. Eram la liceu, aveam un examen şi am mers la sfântă să mă rog. Am reuşit să iau examenul”

Advertisements

“În permanenţă m-au ajutat rugăciunile către sfântă. M-am rugat şi la bunul Dumnezeu. Am fost operată de două ori de cancer, şi uitaţi-mă, astăzi sunt aici şi vorbesc cu dumneavoastră. La Iaşi, la moaşte nu am ajuns. Mă deplasez greu, abia vin aici la biserică”

“Numai prin rugăciune am trecut peste încercări. Rugăciunea este foarte importantă, aşa ar trebui să fie pentru toată lumea. Cuvioasa Parascheva este ocrotitoarea ţării noastre. Eu am simţit binele din partea sfintei. Cred în minunile pe care le face sfânta. La moaşte nu pot ajunge, însă aici, la Biserica Sfânta Vineri, vin în fiecare an”

O femeie ne-a mărturisit că sfânta Parascheva a ajutat-o să ajungă la Mitropolie, la moaşte, în ciuda faptului că soţul său nu era de acord. A plecat spre Iaşi cu inima strânsă, dar a reuşit să se închine cuvioasei, după care s-a întors acasă, fără ca bărbatul ei să ştie.

“Eu am simţit minunile cuvioasei Parascheva pe pielea mea. Eu am un şot  care nu mă lasă să merg la Sfânta Parascheva, şi, într-un an am reuşit să ajung la moaşte fără ca el să ştie. Am simţit că sfânta m-a ajutat să ajung la ea, fără să am ceartă în familie. Cred în cuvioasa Parascheva de când eram mică. Orice ajutor i-am cerut, mi l-a dat tot timpul. Să credeţi cu toţii în sfântă, pentru că ne acoperă, ne iartă şi ne ajută. Am fost de multe ori la Iaşi, dar eram mai tânără, acum nu mă mai ţin picioarele”

Are 81 de ani, însă merge aproape în fiecare an la racla cu moaştele celei mai iubite dintre sfinţi. Simte ajutorul de la sfântă, şi i-a învăţat şi pe copiii ei să creadă în puterea cuvioasei Parascheva.  Este povestea unei păşcănence pe care astăzi am găsit-o la slujba de la biserica Sfânta Vineri.

“Am mulţi ani de când merg la Cuvioasa Parascheva. Am fost şi anul acesta, marţi dimineaţă. Am vrut să merg şi miercuri, dar n-am mai putut. Am 81 de ani şi nu m-am mai bizuit. Am reuşit să vin astăzi aici. Mulţumesc Maicii Domnului şi Sfintei Cuvioase Parascheva că de când merg la moaşte, cu tot cu copii, mă simt foarte bine, şi în familie îmi merge mai bine. Cât o să mai pot, o să mai merg”

Advertisements

Sfânta Parascheva este celebrată anual de creștinii ortodocși în data de 14 octombrie 2016. Sărbătoarea este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Cunoscută popular și ca Sfânta Paraschiva, Cuvioasa Parascheva s-a născut în apropiere de Constantinopol, din părinți bogați și credincioși. La vârsta de zece ani, a auzit in biserică vorbele ”Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie” si se decide să urmeze calea celor sfinte.

Biserica Sf Vineri din Paşcani, poartă hramul cuvioasei, iar astăzi, după slujbă, preoţii au organizat o agapă la care au participat sute de credincioşi. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lucrări de igienizare a rezervorului de apă Miroslovești! Alimentarea va fi sistată!

Ema Roman

Poșta română angajează pentru Pașcani factor poștal distruitor urban

Oana Cordoneanu

Explozie uriașă în Beirut. Trei zile de doliu național în Liban: cel puțin 78 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site