NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sensuri unice pe străzile aglomerate și semafor la trecerea din zona pieței vale!

Fluidizarea traficului rutier pe strada Izvoarelor, cu precădere în zona Liceului Teoretic „Miron Costin”, este un subiect ce va fi discutat în perioada următoare la nivelul comisiei tehnice de organizare a circulației rutiere, din cadrul Primăriei Pașcani.

Comisarul Cătălin Pleșcan, înlocuitor la comanda Biroului Pașcani, a recomandat astăzi ca situația din zona pieței și celor două licee să fie atent analizată. Discuțiile au avut loc la Primăria Pașcani, acolo unde trebuia să se desfășoare o ședință a comisiei tehnice de organizarea a circulației rutiere, dar care nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum.

„Trebuie să identificăm cât mai repede o soluție pentru strada Izvoarelor. Începe anul școlar și vom avea aceiași problemă”, a susținut comisarul Cătălin Pleșcan.

Varianta discutată de peste patru ani de zile este aceea înființării sensurilor unice. Autoritățile trebuie să se decidă asupra modului în care se va intra și ieși de pe aceste străzi. Subiectul va fi discutat într-o viitoare ședință, dar soluția ține și de Planul de Mobilitate Urbană.

  

De asemenea și amplasarea unui semafor la trecerea de pietoni din fața magazinului Viosand trebuie să constituie o prioritate, a mai spus reprezentantul Biroului Rutier.

În zona liceelor și școlilor din Pașcani cirulația rutieră se desfășoară extrem de greu, atunci când elevii intră sau ies de la ore.

Advertisements

Related posts

Programul instituțiilor publice de Paște! Pășcănean supărat că în Joia Mare nu s-au ținut audiențe la Primărie

Redacția

RAGCL introduce curse de la orele 18.00 spre Gâștești, Boșteni și Sodomeni!

Marius Parteni

Modernizarea pieței din vale va începe, cel mai devreme, în primăvara lui 2017. Anul acesta se lucrează abia la studii

Marius Parteni
Încarcă...