NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Irina Jitaru nu cunoaște legea! A încercat să blocheze prelungirea mandatului interimar al directorului CLP Ecoserv SRL

Secretarul general al Primăriei Municipiului Pașcani, Irina Jitaru, a avut astăzi o intervenție de neînțeles în Consiliul Local, încercând să împiedice un vot deschis pentru prelungirea mandatului de interimar al societății CLP Ecoserv SRL, cu încă trei luni de zile. Aceasta a susținut că votul pe proiectul respectiv trebuia să se dea prin procedură secretă. În sprijinul părerii sale a citat o prevedere din Codul Administrativ care face referire la modalitatea de votare în cazul proiectelor de hotărâre ce au caracter individual și privesc persoanele.

Legea spune așa: Consiliul Local poate stabili ca unele hotărâri să fie luate prin vot secret. Hotărârile cu caracter individual cu privire la persoane sunt luate întotdeauna prin vot secret, adică unde este președinte de ședință … Deci întotdeauna ce vă spune? Că poate hotărâ Consiliul Local?”, a spus Irina Jitaru.

Cele susținute de Irina Jitaru au fost respinse de consilierii locali liberali care au solicitat să fie aplicată o altă prevedere din Codul Administrativ care prevede că aceștia pot hotărâ de comun acord prin ce metodă de vot votează anumite proiecte de hotărâre.

De altfel, cele susținute de Irina Jitaru nu au corespondent în practica Consiliului Local. De exemplu, de când este secretar general, toate hotărârile care au privit stabilirea președintelui de ședință au fost luate prin vot secret, deși și acestea se referă la o persoană.

Advertisements
  

Mai mult, în 30 iunie 2021, proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat interimar de 3 luni la conducerea CLP Ecoserv SRL lui Dumitru Chiuariu a fost votat prin vot deschis. Doar nominalizarea lui Chiuariu a fost votată de consilierii locali prin vot secret.

Miza acestei dispute a fost faptul, coaliția PNL – PRO România aveau doi consilieri în online, care nu puteau să-și exercite votul prin procedură secretă, deoarece acest lucru nu este reglementat, astfel că proiectul nu putea să fie votat, iar CLP Ecoserv SRL rămânea fără conducere la 1 octombrie 2021.

Consilierii liberali au hotărât împreună cu un ales de la Pro România ca votul să fie deschis, viceprimarul Cristian Rățoi fiind singurul care a votat pentu un vot secret.

Advertisements

În contextul acestor discuții aprinse dintre liberali și secretarul general Irina Jitaru, consilierii din opoziție au anunțat că nu participă la votarea acestui proiect, pe motiv că au făcut același lucru și la proiectul de numire în funcție a lui Dumitru Chiuariu, în urmă cu 3 luni.

După aceste discuții, proiectul de hotărâre a fost votat, obținând 10 voturi. Astfel că interimatul de la CLP Ecoserv SRL se prelungește cu încă 3 luni, timp în care ar trebui organizat concursul pentru ocuparea funcției de director pe perioada unui mandat de 4 ani.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vot împotriva iniţiativelor pro ApaVital şi ARSACIS ale primarului Dumitru Pantazi dat de comisiile Urbanism, Economic şi Juridic

Răzvan Grecu

Primarul care căsătoreşte fără eşarfa tricoloră îşi pierde mandatul pe loc

Redacția

Șefii Primăriei se opun achiziției plăcuțelor cu denumirea străzilor și imobilelor. Pintilie:”Dormiți în papuci”!

Marius Parteni
Încarcă...