NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR nu face alianță cu PNL, la Pașcani! A refuzat oferta PNL, deși a primit tot ce a solicitat! Vezi ce funcții au fost în joc!

Negocierile politice dintre PNL și USR s-au finalizat cu un eșec. Anunțul a fost făcut de către USR Pașcani, pe pagina de Facebook, fără ca presei să-i fie remis un comunicat de presă. Din postarea de pe rețeaua de socializare, nu reiese care au fost motivele pentru care cele două partide nu au ajuns la un consens politic, însă USR lasă ușa deschisă pentru o eventuală colaborare, după alegerile locale.

„Având în vedere contextul politic național si local, inițiativa PNL Pașcani privind o colaborare cu USR Pașcani pentru a uni forțele politice de dreapta, necesitatea unei colaborări în alcătuirea viitorului Consiliu Local pe termen lung, vă comunicăm următoarele :

– Fiecare echipă de negociere a primit mandat din partea filialelor proprii locale și județene pentru a iniția discuții având ca scop declarat colaborarea in plan politic ;

– Discuțiile s-au purtat pe parcursul a mai multor runde de negocieri ;

– De fiecare dată s-a solicitat acordul filialelor județene privind punctele discutate în negociere ;La finalul negocierilor s-a ajuns la concluzia ca pe viitor cele două filiale vor colabora postelectoral, strict pe proiectele depuse si susținute în viitorul Consiliu Local pentru dezvoltarea municipiului Pașcani și în interesul acestuia”, se arată în postarea USR Pașcani, de pe Facebook.

NewsPascani.com a aflat pe surse, din ambele partide politice, lista cu cerințele USR Pașcani pentru susținerea lui Marius Pintilie, printr-o alianță comună. Astfel, Mioara Petrescu a solicitat de la liberali funcția de administrator public, și trei locuri de consilieri locali.

Propunerea USR a fost făcută sâmbătă, iar duminică liberalii au dat răspunsul. Aceștia au fost de acord cu cerințele USR Pașcani și au oferit în plus, în cazul în care unul dintre candidații USR Pașcani nu va prinde locul de consilier local, un post de consilier personal al primarului, în eventualitatea câștigării de către Marius Pintilie, a Primăriei municipiului Pașcani.

Cu toate acestea, cei din USR au anunțat astăzi că nu vor face alianță electorală cu PNL Pașcani. Contactată telefonic, Mioara Petrescu nu a infirmat sau confirmat informațiile deținute de NewsPascani.com. Aceasta a spus că nu are nimic de adăugat în afara postării de pe Facebook.

„Comunicatul nostru de presă a fost foarte clar și nu am de spus nimic în plus față de ce este în comunicat”,  a declarat Mioara Petrescu.

De partea cealaltă, Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani și candidatul acestei formațiuni pentru funcția de primar, a confirmat că au avut loc negocieri cu cei de la USR și a promis că va da mai multe detalii într-o conferință de presă, ce va fi organizată mâine.

„Pot să vă confirm că am avut o serie de trei discuții cu cei de la USR. Deocamdată pot să vă spun că din păcate, aceste discuții nu s-au concretizat. Am fost refuzați de cei de la USR, să încheiem o alianță. Mai multe detalii vom oferi mâine în cadrul unei conferințe de presă”, a explicat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Alegerile locale din acest an vor avea loc pe 27 septembrie și se vor desfășura într-un singur tur de scrutin.

loading...
Advertisements

Related posts

Operatorii stațiilor de transfer din Ruginoasa, Bălțați și Hârlău au fost anunțați astăzi de CJ Iași

Redacția

Scandalul de la Eco Salubritate în fața Consiliului de Administrație: semnatarii cererii de demitere a directorului general Leonard Ursu vor fi audiați!

Răzvan Grecu

Comunicat ADIS Iași: Noii operatori de salubritate și modul cum trebuie depozitate deșeurile din 1 octombrie 2019

Redacția
Încarcă...